Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 17:53

  Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕΑ και Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

  Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕΑ και Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης με σκοπό την προώθηση στις ΗΠΑ της ελληνικής καινοτομίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, υπέγραψαν η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η Επιτροπή Καινοτομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

  Έμφαση θα δοθεί στην εξωστρέφεια, την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας, σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των καινοτόμων ιδεών.

  Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης στοχεύει:

  1. Στη δημιουργία νέας ροής έναρξης καινοτόμων επιχειρήσεων (startup).

  2. Στην καλύτερη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών/υποστηρικτικών εργαλείων.

  3. Στην από κοινού διοργάνωση Ημερίδων/Συνεδρίων, που ως στόχο θα έχουν τη διάχυση της γνώσης στην επιχειρηματική κοινότητα.

  4. Στην από κοινού διοργάνωση αποστολών στις ΗΠΑ σε εκθέσεις και συνέδρια καινοτομίας και τεχνολογίας.

  5. Στο σχεδιασμό και ανάπτυξη από κοινού δομών και παρουσίας στα Tech Hubs των ΗΠΑ για τη βέλτιστη δυνατή διασύνδεση της ελληνικής νεοφυούς και καινοτομικής επιχειρηματικότητας με το επενδυτικό και τεχνολογικό οικοσύστημα των ΗΠΑ.

  6. Στην υλοποίηση από κοινού δράσεων για την προσέλκυση επενδυτών.

  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, "ψασικός στόχος αυτής της συμφωνίας συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη από κοινού δομών και η παρουσίαση tech hubs των ΗΠΑ, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη διασύνδεση της Ελληνικής Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με το επενδυτικό και τεχνολογικό περιβάλλον των ΗΠΑ".

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, δήλωσε: "Η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας και εμείς με τη σειρά μας μέσα από αυτή τη συνεργασία, ελπίζουμε να συμβάλουμε τόσο στην ανάπτυξη της όσο και στη δημιουργία δομών εξωστρέφειας ειδικότερα με το επενδυτικό οικοσύστημα των ΗΠΑ. Παράλληλα, πρέπει από κοινού να συμβάλουμε στην αναστροφή του brain drain μέσα από δράσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας".

  Τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η σύμπραξη των δύο Επιμελητήριων στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για αναστροφή του brain drain και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Εκπαίδευσης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων