Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 17:31

  Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση "Sial Middle East 2019"

  Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση "Sial Middle East 2019"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (μη αλκοολούχων) "Sial Middle East 2019" που πραγματοποιήθηκε από 9–11 Δεκεμβρίου 2019 στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Abu Dhabi στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προβολή και την προώθηση του αγροτοδιατροφικού της τομέα. 

  Η εν λόγω έκθεση θεωρείται ως κορυφαίο εμπορικό γεγονός για τον κλάδο τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα έγκειται στο ότι πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χώρα με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

  Η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκοντας να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της που ασχολούνται με το κλάδο των τροφίμων και ιδιαιτέρα την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, συμμετείχε στο Ελληνικό περίπτερο, το οποίο επιμελήθηκε η εταιρία "Great Greek Exports & Trade". 

  Δήλωση Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

  Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

  "Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Τα προϊόντα που παράγονται στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής αξίζουν και μπορούν να αναδειχθούν και να τοποθετηθούν στα ράφια καταστημάτων του εξωτερικού. Με σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις η Περιφέρεια στηρίζει και ενισχύει την τοπική παραγωγή η οποία συμβάλει στην εξωστρέφεια της χώρας. Η Αττική εκτός από τη μοναδική ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά, έχει να προσφέρει ένα σημαντικό πλούτο διατροφικών αγαθών".

  Σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον στις επαφές B2B 

  Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκθέτες της Περιφέρειας Αττικής για το πρόγραμμα των Β2Β επαφών με τους hosted buyers (προσκεκλημένους αγοραστές - διανομείς), το οποίο και αξιοποίησαν σε σημαντικό βαθμό. Ενώπιος ενωπίω με δυνητικούς αγοραστές οι εκθέτες της Περιφέρειας Αττικής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα  - κατά γενική ομολογία – εξαιρετικά προϊόντα τους και να  αξιολογήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές της αγοράς των ΗΑΕ και όχι μόνον. Πραγματοποιήθηκε επομένως μεγάλος αριθμός Β2Β επαφών με αγοραστές, εισαγωγείς, διανομείς, επαγγελματίες λιανικής και χονδρέμπορους από τα ΗΑΕ, τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του Κόλπου, την Κίνα, τη νοτιοανατολική Ασία, την Αίγυπτο, το Πακιστάν, τη Ρωσία, την Ινδία, το Αζερμπαιτζάν κ.α.

  Να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια εταιρεία SIAL με την υποστήριξη του στρατηγικού της συνεργάτη την Αρχή Ελέγχου Τροφίμων του Abu Dhabi (Abu Dhabi Food Control Authority), χρηματοδότησαν την πρόσκληση 500 VIP αγοραστών από τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την περιοχή της Αφρικής, προκειμένου αυτοί να παρευρεθούν στην SIAL Middle East. 

  To Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής 

  Στην "Sial Middle East 2019", με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, πήραν μέρος επιχειρηματίες οι οποίοι από μόνοι τους ενδεχομένως δε θα μπορούσαν να συμμετάσχουν. Έτσι τους δόθηκε η δυνατότητα  να προβάλλουν τα προϊόντα τους, ερχόμενοι σε επαφή με επαγγελματίες, στοχεύοντας στην πραγματοποίηση εξαγωγών με ιδιαίτερα επωφελείς όρους.

  Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν επτά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία αγροτοδιατροφικών προϊόντων, με επιδότηση της συμμετοχής τους κατά 60%. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Περίπτερο της Περιφέρειας έγινε σημαντικός αριθμός εμπορικών συναντήσεων που ένα μέρος αυτών το επόμενο διάστημα, θα εξελιχθεί σε γόνιμες εμπορικές συμφωνίες. 

  Κατά τη διάρκεια των ημερών της έκθεσης, στο Περίπτερο της Περιφέρειας ήταν συνεχής η παρουσία του Γενικού Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κου Παύλου Χριστακόπουλου, και των Υπαλλήλων του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής, της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κας Μαρίας Κωνσταντοπούλου και του κου Αθανάσιου Αντωνόπουλου, οι οποίοι παρείχαν πληροφόρηση στους επισκέπτες της έκθεσης και υποστήριξη στους επιχειρηματίες-εκθέτες.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ