Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 14:45

  Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Σαντορίνης

  Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Σαντορίνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε λειτουργία τέθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η λειτουργία της μονάδας καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

  "Επιλύεται έτσι το πρόβλημα που είχε προκύψει στη Σαντορίνη και αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους 20 νεφροπαθείς συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού".

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, λύνεται ένα χρόνιο αίτημα αλλά και πρόβλημα που αντιμετώπιζε η τοπική κοινωνία αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων. Πρόβλημα το οποίο επιδεινώθηκε με το ξαφνικό κλείσιμο ιδιωτικού κέντρου που εξυπηρετούσε μέχρι πρότινος τις ανάγκες των νεφροπαθών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ