Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Δεκ-2019 08:29

  Αγγελής κατά Δημητρίου: Αν φταίω, τότε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου "ήταν συνεργός μου"

  Αγγελής κατά Δημητρίου: Αν φταίω, τότε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου "ήταν συνεργός μου"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ένα αδιάκοπο σφυροκόπημα του Γιάννη Αγγελή κατά της πρώην προϊσταμένης του, της οποίας υπήρξε, όπως έχει πει "αγαπημένο παιδί", αποτελεί τόσο η κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή όσο και οι έγγραφες εξηγήσεις του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες της Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του.

  Μάλιστα ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, που παραιτήθηκε από τη θέση του επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, εκφράζει προσωπικό παράπονο αλλά και νομική ομοβροντία κατά της πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία και "στοχοποιεί" ως έχουσα πλήρη γνώση των ενεργειών της Ε. Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis. Παράλληλα στο κείμενο παροχής εξηγήσεων προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών που τον κάλεσε ως ύποπτο για όσα καταγγέλλει εις βάρος του η εισαγγελέας Τουλουπάκη, υποδεικνύει πως πρέπει να τεθεί υπό "έρευνα και η ίδια η κα Δημητρίου":  

  "Με το παραπάνω λοιπόν μη αμφισβητούμενο νομικό σκεπτικό (ότι δηλαδή, κάθε υπηρεσιακή πράξη δική μου, είναι ταυτόχρονα και πράξη της προϊσταμένης μου κας Δημητρίου),  θα πρέπει να επεκταθεί η παρούσα ποινική έρευνα (εάν ήθελε θεωρηθεί ότι υπάρχουν υποψίες τελέσεως ποινικών αδικημάτων) και στην ιδία, για άμεση συνέργεια στις πράξεις "που μου αποδίδονται". Και τούτο διότι, η ίδια γνώριζε και ενέκρινε (κατά τον χρόνο τέλεσης των) όλες μου τις υπηρεσιακές ενέργειες, ως εποπτεύουσα εμένα.   

  - η όλη πρωτοβουλία για την δημιουργία της εν λόγω (παρούσας) ποινικής δικογραφίας ξεκίνησε με απόφαση  της προϊσταμένης του, πρώην εισαγγελέως Α.Π., το αγαπημένο παιδί και στενός συνεργάτης, της οποίας υπήρξε, μέχρι την διαφωνία των για τον τρόπο χειρισμού με την συγκεκριμένη υπόθεση NOVARTIS,

  - η ίδια η κ. πρώην εισαγγελέας Α.Π. με επόπτευε για όσες υπηρεσιακές ενέργειες τέλεσα κατά το σύντομο χρονικό διάστημα, που υπήρξα επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος. Παρ΄ όλα όμως τα παραπάνω, οι αξιότιμοι κ.κ. ομοιόβαθμοι συνάδελφοι μου, παρότι "αρχαιότεροι εμού" (και κατά τεκμήριο σοφότεροι) ουδεμία αναφορά κάνουν σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, που μπορεί να έχει διαπραχθεί από εμένα. Με βάση την παραπάνω αντιφατική λογική, σχηματίστηκε εναντίον μου η παρούσα  με αριθμό ΑΒΜ ΔΚ 19-28 ποινική προκαταρκτική εξέταση, επί της οποίας καλούμαι  να δώσω εξηγήσεις κατ΄άρθρο 31 κπδ".

  "Fast track" διώξεις

  Ο εισαγγελέας επαναλαμβάνει τα περί "γρήγορης –τύπου fast track" ποινικής δίωξης, κατά συγκεκριμένων πολιτικών, χωρίς την ύπαρξη επαρκών ενδείξεων ενοχής εναντίον των" και προσθέτει:

  "Σημειωτέον δε ότι, τους λόγους αυτούς τους γνωρίζει ΚΑΙ  η κα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, η οποία σημειωτέον, δεν έχει κληθεί ακόμα από τον κ. Ζαχαρή και κ. Σοφουλάκη, ως μάρτυρας, παρά το γεγονός ότι με βεβαιότητα γνωρίζει ποιο φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, από ότι, μου είχε πει. Σχετική ένορκη κατάθεση έχω δώσει ενώπιον του κ. Ζαχαρή την 12-9-2019.

  Σημειωτέον επίσης ότι, η κα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ως  έχουσα την γενική εποπτεία στην έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS (όπως και η κα Τουλουπάκη αποδέχεται στα από 4-2-2019 και 25-2-2019 πειθαρχικά – απολογητικά της υπομνήματα) ως Εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου, γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες από εμένα να καταθέσει,  σχετικώς με  την πορεία της εν λόγω ποινικής έρευνας, αλλά και την εν γένει επάρκεια ή μη της κας Τουλουπάκη να διεξάγει αυτήν. Εν πάσει περιπτώσει η κα Τουλουπάκη, ουδέποτε ακολούθησε (μέχρι την παραίτηση μου) τις οδηγίες που της έδινα,  γεγονός που έκανε ακόμα και την κα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (τουλάχιστον έτσι εμφανιζόταν σε μένα) να αποδεχθεί ότι: η πανταχού παρούσα "υπέρτερη δύναμη, που καθοδηγεί την κα Τουλουπάκη", είναι πολύ ισχυρότερη και από την ίδια (την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου), αλλά και από εμένα (τον ουσιαστικώς έχοντα μέχρι τότε "διακοσμητικό ρόλο" του επόπτη). 

  Σε προσωπικό τόνο

  O Ι. Αγγελής χρησιμοποιεί σε προσωπικό τόνο και μια αποστροφή  πως "όχι μόνον με "κορόιδεψαν", όπως επιεικώς  υποστήριξε δημοσίως κάποιος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση NOVARTIS. Νιώθω ότι με "χρησιμοποίησαν, ‘με έστυψαν’, με πούλησαν  και με πρόδωσαν". Πάνω από όλα όμως, νιώθω μια απέραντη απογοήτευση και πικρία και διερωτώμαι ακόμα για μια φορά: Πόσο δύσκολη είναι η απονομή της δικαιοσύνης στα ανώτερα κλιμάκια αυτής, όταν η ποινική έρευνα "συναντά και πολιτικά πρόσωπα", καθώς και "πόσο και με ποιους επιτέλους, πρέπει να παλέψει"  ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός, για να τηρήσει τον όρκο που έχει δώσει, να μην παραβεί την συνείδηση του και να  μην παρανομήσει; Εκεί, αλλά και στο γεγονός ότι "με πνίγει η αλήθεια", οφείλεται το γεγονός ότι "μακρηγόρησα".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ