Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Δεκ-2019 16:44

  Αναζητώντας τα ελληνικά αστέρια STEM

  Αναζητώντας τα ελληνικά αστέρια STEM
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo, διοργανώνουν τον διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα, με σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές και μαθήτριες 14 έως 18 χρονών, με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).

  Οι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία, όπως το να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στον διεθνή διαγωνισμό "International Science and Engineering Fair” (ISEF), τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στο Anaheim της Καλιφόρνιας των H.Π.Α. από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2020.  Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Σημειώνεται πως η συνεργασία για τον διαγωνισμό STEM STARS GREECE ήταν μια από τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές διμερείς προτεραιότητες που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Στρατηγικού Διαλόγου Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδας, τον Οκτώβριο.

  Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο της Ελλάδας και είναι μεταξύ 14 και 18 χρονών (Γ’ Γυμνασίου - Γ’ Λυκείου) κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού. 

  Όλες οι εργασίες-project υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://stemstarsgreece.athens-science-festival.gr/ κατά το διάστημα 16 Δεκεμβρίου 2019 έως 16 Φεβρουαρίου 2020, και η τελική λίστα με τους προκριθέντες θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2020 στην παραπάνω ιστοσελίδα. 

  Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Athens Science Festival, που θα πραγματοποιηθεί 1-5 Απριλίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα αναδείξει τις δύο πρώτες  ομάδες/συμμετέχουσες/οντες που θα κερδίσουν μια θέση ώστε να διαγωνιστούν στο International Science and EngineeringFair (ISEF). Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί  παρουσία του κοινού του Φεστιβάλ.

  Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικούς όρους συμμετοχής, μπορείτε να περιηγηθείτε στη διεύθυνση https://stemstarsgreece.athens-science-festival.gr/ή να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση stemstarsgreece@gmail.com.

  Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.          

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων