Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 15:15

  Δήμας: Πρόγραμμα-πιλότος με ΥΠΕΘΑ για σύνδεση έρευνας με στρατιωτικές δομές

  Δήμας: Πρόγραμμα-πιλότος με ΥΠΕΘΑ για σύνδεση έρευνας με στρατιωτικές δομές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε σημαντικά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας τα οποία ‘τρέχει’ η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Χρήστος Δήμας υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Ολομέλεια της Βουλής. "Ήδη τρέχουμε ένα πρόγραμμα-πιλότο σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συνδεθεί ο ερευνητικής ιστός με τις στρατιωτικές δομές και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής", τόνισε χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες ο κ. Δήμας.

  Ο κ. Δήμας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η έρευνα και καινοτομία για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και το ότι η έρευνα που χρηματοδοτείται από το κράτος πρέπει να προσφέρει στην οικονομία. "Για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική και η θεσμοθέτηση του Εθνικού Συμβούλου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) στην οποία για πρώτη φορά μετέχουν και άνθρωποι της αγοράς είναι ένα σημαντικό βήμα. Και έχουν ήδη πετύχει σημαντικά πράγματα".

  Αναφερόμενος μάλιστα στα δύο ακίνητα που θα χρησιμοποιούν ως βάση για την λειτουργία κέντρου καινοτομίας, είπε ειδικά για τη δουλειά που γίνεται στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ στον Δήμο του Πειραιά: "Να γίνει κυψέλη έκρηξης ανατρεπτικών ιδεών στον χώρο της καινοτομίας και θα δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη. Αντίστοιχα και στο κέντρο καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη".

  Τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει όχι μόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος σε ό,τι αφορά την έρευνα και καινοτομία αλλά βάζει στόχο "να ηγηθούμε στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρότι ξεκινήσαμε από μηδενική βάση. Βήμα-βήμα προσπαθούμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον για τους Έλληνες ερευνητές. Η μεταφορά της Γραμματείας στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι προς την κατεύθυνση αυτή".

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων