Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 14:01

  Πρόστιμα ύψους 33.100 ευρώ για παρεμπόριο στο διάστημα 9-15 Δεκεμβρίου

  Πρόστιμα ύψους 33.100 ευρώ για παρεμπόριο στο διάστημα 9-15 Δεκεμβρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνολικά 439 ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις, πραγματοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα από 09.12.2019 έως 15.12.2019 οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου στο σύνολο της επικράτειας, όπως ανακοίνωσαν το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

  Οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά (οδικός άξονας Κρυσταλλοπηγής – Καστοριάς) και Ηγουμενίτσα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

  Συνολικά ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου (15.821 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.ά. συνολικού ύψους 33.100 ευρώ. Ενδεικτικά:

  - Στον Πειραιά στις 15/12/2019 σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην κυριακάτικη αγορά, με τη συμμετοχή ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Αστυνομικών της ΕΛΑΣ, καθώς και εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 5.120 τεμάχια ειδών παρεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.900 ευρώ για έλλειψη παραστατικών και σχετικής άδειας εμπορίας, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.

  - Στη Θεσσαλονίκη στις 12.12.2019, σε  44 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από  ελεγκτές της Διεύθυνσης Ελέγχων και Παρατηρητηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.100 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν  πρόστιμα συνολικού ύψους 11.500 ευρώ.

  Στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 13.12.2019 σύσκεψη με θέμα "Εποπτεία της Αγοράς και Παρεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική Οικονομία", υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνείων (ΑΑΔΕ), της Περιφέρειας Ηπείρου και των Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Στη σύσκεψη επισφραγίστηκε η συνεργασία των ελεγκτικών αρχών για τη διενέργεια κοινών δράσεων για την αποτελεσματική πάταξη του παρεμπορίου.

  Στις 14.12.2019 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετέβη στο συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια του τελωνείου, και συζήτησαν επί θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη διυπηρεσιακή συνεργασία των ελεγκτικών αρχών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ