Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Δεκ-2019 16:49

  ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να δεχτεί την τροπολογία μας για πραγματική φορολογική ελάφρυνση

  ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να δεχτεί την τροπολογία μας για πραγματική φορολογική ελάφρυνση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει επικοινωνιακή διαχείριση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τα παραδείγματα για τα οφέλη μισθωτών και συνταξιούχων από το νέο φορολογικό νόμο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

  Σε ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του κόμματος αναφέρεται ότι "χόρτασαν" μισθωτοί και συνταξιούχοι ενώ επισημαίνεται: "Ο "πλούσιος" κατά Σταϊκούρα με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και ένα παιδί θα ωφεληθεί 2,5 ευρώ το μήνα ενώ θα συνεχίσει να σπαταλά το αυξημένο πλέον διαθέσιμο εισόδημά του στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης με τους αυξημένους φόρους όπως ο Φ.Π.Α.

  Ο πολύ "πλούσιος" με εισόδημα 20.000 ευρώ και ένα παιδί θα έχει όφελος Μηδέν και θα συνεχίσει να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης και αυξημένους φόρους κατανάλωσης".

  Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι "δεν δίνουν κανένα παράδειγμα που να αποδεικνύει την φαλκίδευση των προεκλογικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού για αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τους λέμε ότι ενώ έπρεπε να είναι αφορολόγητος με ένα παιδί και εισόδημα 9.636 ευρώ και με δύο παιδιά και εισόδημα 10.636 ευρώ, επιβαρύνονται με 57 ευρώ και 140 ευρώ αντίστοιχα και αυτός με δύο παιδιά και εισόδημα 20.000 ευρώ λόγω αυτής της μεθόδευσης, επιβαρύνεται με 217 ευρώ".

  "Ας αποδεχτούν επιτέλους την τροπολογία μας για πραγματική φορολογική ελάφρυνση με κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, απασχόληση", καταλήγει.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ