Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Δεκ-2019 16:22

  Έξι χρόνια χωρίς αναστολή στον Αρτέμη Σώρρα

  Έξι χρόνια χωρίς αναστολή στον Αρτέμη Σώρρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε από το δικαστήριο ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

  Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και απάλλαξε τους 22 συγκατηγορουμένους του Αρτ. Σώρρα από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

  Η εισαγγελέας εέχε ζητήσει την ενοχή του επικεφαλής της ΜΚΟ "Ελλήνων Συνέλευσις". Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της πρότεινε να κριθεί ένοχος για μία μόνο από τις κατηγορίες που του αποδίδονται καθώς και την πλήρη απαλλαγή των συγκατηγορουμένων του δήθεν δισεκατομμυριούχου.

  Ειδικότερα, κατά την εισαγγελέα ο Αρτέμης Σώρρας, αποπειράθηκε να εξαπατήσει το Δημόσιο υποβάλλοντας πρόταση δανειοδότησης της χώρας με την επίκληση των περίφημων ομολόγων αξίας 600 δισ. που παρέστησε ψευδώς ότι κατείχε, με σκοπό να αποκομίσει περιουσιακό όφελος. "Ζητώ να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος Αρτέμιος Σώρρας για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, καθώς διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του", είπε η εισαγγελική λειτουργός. Η ίδια τόνισε πως ο ιδρυτής της "Ελλήνων Συνέλευσις" έδρασε μόνος του, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης και δίχως να προκύψει ότι προχώρησε σε νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

  Αντίθετα με το κατηγορητήριο, η εισαγγελέας από την ακροαματική διαδικασία δεν διαπίστωσε δράση εγκληματικής οργάνωσης αλλά δράση "ενός από μηχανής θεού, που την κρίσιμη στιγμή εμφανίστηκε να σώσει τη χώρα, "και μίας πολιτικής κίνησης μέσω της οποίας έγινε προσπάθεια να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι". Έτσι η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι και από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα). Παράλληλα, κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν προέκυψε οικονομική ζημία, στοιχείο απαραίτητο για την τεκμηρίωση του αδικήματος της απάτης.

  Για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα "εξώδικα Σώρρα" που απέστειλαν χιλιάδες πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξοφληθούν χρέη τους, "από τα δισ. του βασικού κατηγορούμενου", η εισαγγελέας επισήμανε πως "οι οφειλές ήταν ήδη ληξιπρόθεσμες κατά την κατάθεση των εξωδίκων και οι εν λόγω οφειλέτες αντιμετωπίστηκαν, όπως και οι υπόλοιποι… Δεν προκύπτει άμεση ζημία του Δημοσίου, καθώς δεν προέκυψε ότι οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν και δεν το έκαναν".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ