Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 17:32

  Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας στον πρωτογενή τομέα συζήτησαν ο Σκρέκας - Μαχμούτοβιτς

  Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας στον πρωτογενή τομέα συζήτησαν ο Σκρέκας - Μαχμούτοβιτς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας στον πρωτογενή τομέα, συζήτησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας με τον Σέρβο υφυπουργό Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Σενάντ Μαχμούτοβιτς, κατά την μεταξύ τους συνάντηση.

  Από την ελληνική πλευρά επισημάνθηκαν οι εξαιρετικές προοπτικές που παρουσιάζουν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, δεδομένης και της αύξησης που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Σκρέκας μάλιστα, αναφέρθηκε στη σημασία μεταφοράς τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή.

  Από την πλευρά του, ο κ. Μαχμούτοβιτς στάθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα του, κυρίως στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κ. Σκρέκα, καθώς και τις ελληνικές επιχειρήσεις, να παραβρεθούν στην διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων "NOVI SAD INTERNATIONAL AGRICULTURAL FAIR" που θα γίνει στη Σερβία τον Μάιο του 2020.

  Τέλος, και από τις δύο πλευρές τονίστηκε πως βασική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας στα πεδία της έρευνας, της καινοτομίας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ