Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 16:03

  Ολομέλεια Εφετών: Δεν αφαιρείται η δικογραφία από την Τουλουπάκη-"Όχι" σε εφέτη – ανακριτή

  Ολομέλεια Εφετών: Δεν αφαιρείται η δικογραφία από την Τουλουπάκη-"Όχι" σε εφέτη – ανακριτή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να παραμείνει στην Ελένη Τουλουπάκη η δικογραφία της Novartis, αποφάσισε το μεσημέρι η Ολομέλεια Εφετών.  Με πλειοψηφία 69 έναντι 40 και 3 λευκών, οι εφέτες είπαν "όχι" στην αφαίρεση της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και την ανάθεσή της σε εφέτη ανακριτή.

  Παρά την αντίθετη εισήγηση απορρίφθηκε τελικά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, που υποβλήθηκε στις 13 Νοεμβρίου, με το οποίο ζητούσε να αναλάβει δικαστής αυξημένου κύρους την υπόθεση.  

  Το σκεπτικό

  Το σκεπτικό της πλειοψηφίας των 60 εφετών, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η έρευνα ήδη διενεργείται 3 χρόνια και έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα: Ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κων/νο Φρουζή, αφορά το γεγονός ότι λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία κατά της  Διαφθοράς. Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν ικανότατες στο έργο τους.

  Όσον αφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως επισημάνθηκε.. Υπενθύμισαν επίσης πως ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

  Η μειοψηφία

  Οι 40 εφέτες που μειοψήφησαν εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να αναλάβει εφέτης ανακριτής επειδή η υπόθεση είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, επειδή συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ