Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Δεκ-2019 18:00

  Αγγελής για Novartis: Καμία εμπλοκή πολιτικών μου είπε το FBI

  Αγγελής για Novartis: Καμία εμπλοκή πολιτικών μου είπε το FBI
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το σχέδιο ενοχοποίησης των πολιτικών προσώπων από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ο πρώην αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει και έγγραφο των Αμερικανικών αρχών το οποίο πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου, παρά μόνο ιατρών.

  Επανέλαβε ότι η κυρία Τουλουπάκη είχε δικογραφίες και για τους δέκα, ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, τού είπε πως υπάρχει βίντεο χρηματισμού με 10.000 ευρώ. Όταν ωστόσο ο κ. Αγγελής την πίεσε να το δει του είπε τελικά ότι αφορά άλλο πρόσωπο.

  Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η τοποθέτηση των δέκα πολιτικών προσώπων στο "κάδρο" βασίστηκε στα όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

  Ενδεικτικό της μεθόδευσης που επιχειρήθηκε είναι η εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά. Προστατευόμενος μάρτυρας είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός πήρε βαλίτσα με χρήματα μέσα στο Μαξίμου.

  Όταν ο κ. Αγγελής εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την βασιμότητα της καταγγελίας, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να του είπε ότι για εκείνη ήταν αρκετή. Η άποψη της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντεισαγγελέα ο οποίος την απείλησε ότι θα προσφύγει εναντίον της για κατάχρηση εξουσίας.

  Για τον Σαλμά η εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να του είπε ότι πως επίτηδες μείωσε τις τιμές στα φάρμακα για να εκβιάσει της φαρμακοβιομηχανίες να τον δωροδοκήσουν.

  Ο μάρτυρας ρωτήθηκε και για τις σχέσεις που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

  Φέρεται να ανέφερε ότι είναι από φιλικές έως ουδέτερες.

  Είπε ότι τον έβλεπε στο γραφείο του και έπιναν καφέ, ενώ τον είχε επισκεφτεί και ως υπουργό. Εξήγησε άλλωστε ότι για ένα διάστημα είχε στο υπουργείο γραφείο επειδή ήταν υπεύθυνος για τα πληροφοριακά συστήματα.

  Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας φέρεται να ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος άλλαξε στάση και ενώ στην αρχή τον χαρακτήριζε αδάμαστο και αδέκαστο δικαστή, στην συνέχεια τον παρουσίαζε ως φαιδρό πρόσωπο.

  Ο κ. Αγγελής απάντησε ότι επιδίωκε να τον υποτιμήσει και ανέφερε χαρακτηριστικά όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι.

  Πηγή: thetoc.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ