Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Δεκ-2019 14:08

  Συνάντηση Β. Κικίλια με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη

  Συνάντηση Β. Κικίλια με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Dr Hans Kluge είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, στο υπουργείο Υγείας.

  Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η πορεία των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, η πρόληψη ως βασική πολιτική της Δημόσιας Υγείας και κυρίως η ετοιμότητα για αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση και την ανταπόκριση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό.

  Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Dr Hans Kluge για το σύνολο των πεπραγμένων του υπουργείου Υγείας τους πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και του έθεσε τους βασικούς άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και θα ρυθμίζει όλα όσα σχετίζονται με συμπεριφορικούς παράγοντες, όπως η χρήση καπνικών προϊόντων, η κατάχρηση οινοπνευματωδών, η κακή διατροφή, η απουσία φυσικής άσκησης.

  Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ συνεχάρη τον υπουργό Υγείας για την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί το πιο σημαντικό πλαίσιο θωράκισης του πληθυσμού. Τέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας, όπως το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ