Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 16:22

  Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Δήμους από το Πράσινο Ταμείο

  Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Δήμους από το Πράσινο Ταμείο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για δήμους, ύψους 15 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. Το πρόγραμμα έχει τίτλο "Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019" και αφορά ώριμες απαλλοτριώσεις αμιγώς κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια. Το νέο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου απευθύνεται σε όλους τους δήμους της επικράτειας.

  Ειδικότερα, και όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, για την απόκτηση των προβλεπόμενων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατείες, άλση, χώροι πρασίνου, παιδικές χαρές κά, το Ταμείο καταβάλλει την αποζημίωση για τις απαλλοτριώσεις, μόνο κατά το μέρος που αφορά στις υποχρεώσεις των δήμων και όχι των τρίτων. Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται κοινωφελείς χώροι, δρόμοι, πεζόδρομοι, υποδομές κλπ.

  Με το πρόγραμμα αυτό, το Πράσινο Ταμείο συμβάλλει στην προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα έκτακτα φαινόμενα, στην προσαρμογή στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων των πόλεων.

  Στην ίδια συνεδρίαση, το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε ποσό 490.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Το νέο Μητρώο θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων για περιβαλλοντικές μελέτες. Στόχος είναι να επιταχύνει την εξυπηρέτηση όλων των αιτήσεων για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (helpdesk).

  Η νέα πλατφόρμα, που θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2020, θα φιλοξενηθεί στο G Cloud, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και θα εφαρμόσει όλες τις σύγχρονες τεχνικές ασφαλείας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων