Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Δεκ-2019 16:16

  Φ. Αραμπατζή: Η κυβέρνηση στηρίζει τη βιομηχανία τροφίμων

  Φ. Αραμπατζή: Η κυβέρνηση στηρίζει τη βιομηχανία τροφίμων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tη στήριξη της κυβέρνησης στο κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων επανέλαβε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΕΒΤ με θέμα τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα και η καινοτομία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου στη νέα εποχή.

  Η κ. Αραπματζή ανέφερε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας στη χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλων χωρών στην Ευρώπη που θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε καθώς έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές στον κλάδο διεθνώς. Αναφέρθηκε στη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα αυτό επισημαίνοντας ότι κεφάλαια που λίμναζαν τα τελευταία χρόνια και προοριζόντουσαν για τον σκοπό αυτό γίνεται συστηματική προσπάθεια να διοχετευθούν στην οικονομία.

  Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ε. Καλούσης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της διασύνδεσης της έρευνας και καινοτομίας με τον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και διατροφικές συνήθειες.

  Η βιομηχανία τροφίμων όχι μόνο άντεξε στην κρίση αλλά αναπτύχθηκε είπε ο κ Καλούσης, αναφέροντας ότι στο τομέα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, αποτελώντας το 25% του μεταποιητικού τομέα, με εξαγωγές άνω των 5 δισ. ευρώ.

  Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ αναφερόμενος στις τιμές των τροφίμων είπε ότι "τα τρόφιμα είναι η περιουσία μας και κάνουμε ότι μπορούμε ως κλάδος να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα και ασφάλεια".

  Μιλώντας στην εκδήλωση ο καθηγητής και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας υπογράμμισε τις σημασία του κλάδου βιομηχανίες τροφίμων για την ελληνική οικονομία και την ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ