Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Δεκ-2019 13:12

  Χ. Χατζηδάκης: Επενδύσεις ύψους 43,8 δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΕΚ

  Χ. Χατζηδάκης: Επενδύσεις ύψους 43,8 δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΕΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πράσινης ανάπτυξης της χώρας μας, με πολλαπλά οφέλη σε πολλούς τομείς, πέραν της ενέργειας, παρέχοντας την ευκαιρία για μια επενδυτική έκρηξη, ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ανοίγοντας σήμερα την Ημερίδα "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα" - Στόχοι και Προκλήσεις για το 2030 και το 2050" που πραγματοποιείται στο κεντρικό κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η εφαρμογή και η υλοποίηση του προγράμματος που τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση απαιτεί μια ευρύτερη συμμαχία όλων: περιβαλλοντικών φορέων, επενδυτικής κοινότητας, πολιτών, μαθητών.

  Οι στόχοι του νέου ΕΣΕΚ είναι πιο φιλόδοξοι σε σχέση με εκείνους που περιλαμβάνει το σχέδιο που είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζοντας το ΕΣΕΚ, η Ελλάδα όχι μόνο να μην υστερεί στις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αλλά και να βρεθεί στην πρωτοπορία.

  Μεταξύ άλλων προβλέπει επενδύσεις ύψους 43,8 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές, δίκτυα μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, οικονομικά κίνητρα για αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και εξοικονόμηση ενέργειας ως το 2030.

  Η ημερίδα συνεχίζεται με παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ