Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Νοε-2019 13:03

  Σ. Πέτσας: Υπογράφουμε συμβόλαια αποδοτικότητας με τους νέους διοικητές νοσοκομείων

  Σ. Πέτσας: Υπογράφουμε συμβόλαια αποδοτικότητας με τους νέους διοικητές νοσοκομείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 13:38

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Απαντήσεις στην κριτική για τις επιλογές προσώπων σε θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία δίνει η κυβέρνηση.

  "Οι πολίτες αναμένουν βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Και αυτός είναι ο στόχος μας", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας". Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο συνάπτουν συμβόλαια αποδοτικότητας με τους νέους διοικητές, με βάση τα οποία αυτοί θα κρίνονται.

  Ειδικότερα, οι βασικοί ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι του συμβολαίου αποδοτικότητας που θα κληθούν να υπογράψουν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, είναι οι εξής:

  Οικονομικό-διαχειριστικοί στόχοι

  -Μείωση αξίας ληξιπρόθεσμων.

  -Μείωση κόστους προμηθειών, ενέργειας, κόστους συντήρησης.

  -Παρακολούθηση και μείωση δεικτών κόστους (Φάρμακο, υγειονομικό υλικό, υλικά εργαστηρίων-αντιδραστήρια, ορθοπεδικό υλικό).

  -Σωστή λειτουργία των Λογιστηρίων.

  Ποιοτικοί στόχοι

  -Μείωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

  -Μείωση χρήσης αντιβιοτικών.

  -Μείωση των χρόνων αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία και Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

  -Μέτρηση και βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης ασθενών και εργαζομένων.

  Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

  -Αύξηση του βαθμού αξιοποίησης ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ασθενή – Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων ασθενών.

  -Ενίσχυση υποδομών δικτύων και εξοπλισμού πληροφορικής στα Νοσοκομεία.

  "Από τους επιλεγέντες, επιπλέον του πτυχίου, το 72% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή και διδακτορικού. Το 60% των επιλεγέντων είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη διοίκηση, τα οικονομικά ή την πληροφορική. Το παραπάνω ποσοστό ξεπερνά το 70% στην 1η ΥΠΕ (Αττική) και το 80% στην 3η ΥΠΕ (Μακεδονία). Σχεδόν όλοι οι επιλεγέντες διοικητές έχουν διοικητική εμπειρία. Ενδεικτικά, στην 1η ΥΠΕ όπου συγκεντρώνονται τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, περισσότερο από το 85% των επιλεχθέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, έχει εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων ή γενικότερα υγειονομικών οργανισμών", τόνισε ο κ. Πέτσας. 

  Εστιάζοντας στην αυξανόμενη προκλητικότητας της Άγκυρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο) επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σημαντικό να πηγαίνουν προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο. "Αυτό καθιστούμε σαφές και αυτό αναμένουμε από την Τουρκία. Περιμένουμε να μπει τέλος στις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο", ανέφερε.

  "Κρατάμε ανοιχτές τις επιλογές. Αλλά, δεν θέλουμε να διολισθαίνουμε σε άγονη πολιτική αντιπαράθεση. Η βελτίωση της ζωής των Ελλήνων είναι το βασικό μας μέλημα. Εάν υπάρχουν ζητήματα, αυτά διερευνώνται", σημείωσε ο κ. Πέτσας, σε ερώτηση για το κατά πόσο η αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή προς τον κ. Τσίπρα "εάν εσείς θέλετε να μετατρέψετε τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες, εγώ προτιμώ να τη μετατρέψω σε ένα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο..." βάζει... πίσω θέματα, όπως για παράδειγμα μία ενδεχόμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

  Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν στην προεδρική εκλογή, για να τηρηθεί η επιταγή του Συντάγματος που προβλέπει συναινέσεις.

  "Προϋπολογισμός επιστροφής στο μέλλον αυτός του 2020"

  Ως "προϋπολογισμό επιστροφής στο μέλλον" χαρακτηρίζει αυτόν του 2020 η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα.

  "Σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020. Όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα, υλοποιεί τις πρώτες δεσμεύσεις μας και θα ακολουθήσουν και οι προϋπολογισμοί των επόμενων ετών για να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα όσα είπαμε. Επαναλαμβάνω, ότι είπαμε, το κάνουμε", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που είναι ταυτόχρονα αναπτυξιακός και κοινωνικός. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων:

  -Φέρνει το ΑΕΠ της Ελλάδας ξανά, μετά από πολλά χρόνια, κοντά στα 200 δις ευρώ. Το αυξάνει δηλαδή σε σχέση με φέτος κατά 7 δις ευρώ περίπου, ή 1.600 ευρώ περίπου κατά  νοικοκυριό.

  -Βάζει τέλος στον φαύλο κύκλο της υπερφορολόγησης.

  -Αποδεικνύει ότι η ελληνική οικονομία περνάει σε έναν ενάρετο κύκλο αναγέννησης των προσδοκιών, βιώσιμης ανάπτυξης και αύξησης των εισοδημάτων.

  "Ο προϋπολογισμός του 2020 αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών, δηλαδή το αναπτυξιακό και επενδυτικό κενό που διατηρούσε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ουραγό στις επενδύσεις και πρωταθλήτρια στην ανεργία. Προβλέπει σημαντική αύξηση του ρυθμού μεγέθυνσης, από το 1,5% που παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο 2,8%. Προβλέπει επίσης περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 14%, ή περίπου 100 χιλιάδες  λιγότεροι άνεργοι. Βάζει τέλος στην πολιτική των υπερπλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Αναδιαρθρώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του και τον τερματισμό της υποεκτέλεσης που το χαρακτήριζε μέχρι εφέτος", είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ