Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Νοε-2019 15:46

  Οικονόμου: Ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών και πυρκαγιών για την Κινέτα μέσα στον Δεκέμβριο

  Οικονόμου: Ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών και πυρκαγιών για την Κινέτα μέσα στον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έτοιμο θα είναι μέσα στο Δεκέμβριο το ολιστικό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών από πυρκαγιές και πλημμύρες για την Κινέτα, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού σχεδιασμού, Δημήτρης Οικονόμου, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στην περιοχή μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

  Ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί -μετά από εντολή του πρωθυπουργού- με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η περυσινή πυρκαγιά στην Κινέτα και τώρα θα εμπλουτιστεί με τις νέες ανάγκες που προέκυψαν με την πλημμύρα. Το ένα σκέλος του σχεδίου αφορά σε έργα για την αποφυγή επανάληψης του φαινομένου και το δεύτερο είναι ένας πολεοδομικός σχεδιασμός που θα ανατάξει όλη την περιοχή. Θα περιλαμβάνει και μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα πιο μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης. Είναι ένα αντίστοιχο σχέδιο με εκείνο που εκπόνησε η κυβέρνηση και ήδη εφαρμόζεται στο Μάτι".

  Επίσης, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει εντοπίσει τις περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιών και πλημμυρών σε όλη την Επικράτεια και μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί το Εθνικό Σχέδιο Καταγραφής επικίνδυνων περιοχών και Πρόγραμμα αναγκαίων δράσεων.

  Δ. Οικονόμου: "Το εν λόγω σχέδιο αφορά σε εκατοντάδες περιοχές σε όλη τη χώρα. Για πρώτη φορά θα υπάρχει ένας συνολικός χάρτης στον οποίον θα έχουν πρόσβαση η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι αρμόδιοι φορείς αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με βάση αυτήν την καταγραφή σε εθνικό επίπεδο, θα εντοπισθούν οι προτεραιότητες σχεδιασμού και έργων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ανά περιοχή".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ