Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Νοε-2019 14:44

  Εισαγγελέας για Siemens: Προτείνει ποινές από 7 έως 15 χρόνια

  Εισαγγελέας για Siemens: Προτείνει ποινές από 7 έως 15 χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ποινές από 7 έως 15 χρόνια κάθειρξης προτείνει η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά για τους 22 καταδικασθέντες στην υπόθεση Siemens μετά την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε ενόχους χωρίς ελαφρυντικά τους περισσότερους εκ των κατηγορουμένων.

  Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου σε δυο χρηματιστές με "υποδεέστερο" ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος και αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της προσπάθειας να άρουν τις συνέπειες της πράξης τους σε 5 Γερμανούς, διευθυντικά στελέχη της μητρικής εταιρείας. 

  Μετά τα ελαφρυντικά, η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, πρότεινε ποινές που ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη βάση του νέου ποινικού κώδικα, τα 15. Σε αυτούς που κατά την κ. Σκεπαρνιά είχαν "ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων" περιλαμβάνονται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

  Τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών η εισαγγελέας την πρότεινε για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ