Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2019 13:43

  ΒΕΘ προς Καραμανλή: Αντιαναπτυξιακά τα διόδια Ωραιοκάστρου

  ΒΕΘ προς Καραμανλή: Αντιαναπτυξιακά τα διόδια Ωραιοκάστρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καμπανάκι για τα αλυσιδωτά προβλήματα που θα επιφέρει η επικείμενη λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου, χτυπά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

  "Η λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου, αναμένεται να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων τόσο στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όσο και στους μόνιμους κατοίκους τόσο του δήμου Ωραιοκάστρου, όσο και των γειτονικών δήμων. Αποτελεί αδικία για σημαντική μερίδα πολιτών της Θεσσαλονίκης που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά μέσω των συγκεκριμένων διοδίων, την ώρα μάλιστα που γίνονται προσπάθειες και από την πλευρά της κυβέρνησης για ενίσχυση της εργασίας, αλλά και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών", αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΘ.

  "Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και δημότες της περιοχής θα δουν να ροκανίζεται περαιτέρω το εισόδημά τους καθημερινά, την ώρα, μάλιστα, που η λειτουργία των εν λόγω διοδίων δεν αποκλείεται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για όποιον θελήσει να επενδύσει, ή να εργαστεί στην περιοχή. Μόνο ως αντιαναπτυξιακή κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων", τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως "παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά το συγκεκριμένο οδικό άξονα. Ζητούμε να υπάρξει, άμεσα, θεσμοθέτηση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του σχετικού αντιτίμου για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του δήμου Ωραιοκάστρου και των όμορων περιοχών που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο”.

  Τέλος το ΒΕΘ κάνει ιδιαίτερα μνεία και για ενδεχόμενο "η επιβολή διοδίων στο εν λόγω σημείο του οδικού άξονα να προκαλέσει κυκλοφοριακές παρενέργειες στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης".

  ΣΕΒΙΠΕΘ: Πλήγμα για τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕΘ

  Κραυγή αγωνίας εκφράζουν και οι εγκατεστημένοι στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου εξαιτίας του πλήγματος που εκτιμούν πως θα καταφέρει στις επιχειρήσεις της περιοχής η λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου.

  "Οι επιχειρηματίες της περιοχής έχοντας, καθημερινά να αντιμετωπίσουν σωρεία θεμάτων και παράλληλα να αντεπεξέλθουν σε ένα μεγάλο όγκο εξόδων, πλέον, έρχονται αντιμέτωποι και με το κόστος των διοδίων. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων πραγματοποιούν πολλά δρομολόγια σε καθημερινή βάση για τις ανάγκες λειτουργίας τους, οπότε αυτό θα δυσχεράνει περαιτέρω την κατάσταση", αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΙΠΕΘ), Αναστάσιος Πολυζωίδης υπογραμμίζοντας πως "το κόστος των διοδίων αποτελεί δυσβάσταχτο έξοδο και για τους εργαζόμενους της περιοχής οι οποίοι θα δουν ουσιαστικά σημαντική μείωση στο μισθό τους, καθώς αυξάνονται κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης τους. Αυτό είναι ικανό να απομακρύνει μια συγκεκριμένη μερίδα εργαζόμενων από την περιοχή και έτσι να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στις επιχειρήσεις".

  Ο κ. Πολυζωίδης τονίζει πως "η βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ερημώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Στόχος αποτελεί η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή. Αποτρεπτικός παράγοντας στέκεται η λειτουργία των διοδίων της περιοχής, καθώς ο επενδυτής σκεπτόμενος τα έξοδα μετακίνησης και την δυσκολία που θα επιφέρει αυτό στην εύρεση προσωπικού, όπως και το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, δεν αποκλείεται να στραφεί αυτόματα σε κάποια άλλη περιοχή".

  Αξίζει να σημειωθεί πως η ΒΙΠΕΘ αποτελεί τη μεγαλύτερη ΒΙΠΕ των Βαλκανίων.
  "Οφείλουμε να την προστατέψουμε. Στόχος μας είναι η άνθιση και η ανάπτυξη της περιοχής μέσω νέων επενδύσεων" αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας πως "ο ΣΕΒΙΠΕΘ προτείνει απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής , καθώς και στους εργαζομένους τους. Είναι ο μόνος τρόπος να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των επιχειρήσεων και να προσελκύσει η ΒΙΠΕΘ νέες επενδύσεις".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ