Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Νοε-2019 11:50

  ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να απενεργοποιήσει τη νάρκη που βάζει στα θεμέλια του αθλητικού οικοδομήματος

  ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να απενεργοποιήσει τη νάρκη που βάζει στα θεμέλια του αθλητικού οικοδομήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει από το υπό συζήτηση στη Βουλή αθλητικό νομοσχέδιο τη διάταξη για την θέσπιση ανώτατου ορίου ηλικίας για όσους θέτουν υποψηφιότητα στις ομοσπονδίες.

  "Ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι πεδίο εκτόνωσης προσωπικών εμπαθειών, ούτε κομματικού παρεμβατισμού. Όλοι όσοι ασχολούνται οφείλουν να έχουν πλήρη επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του χώρου, της διεθνούς αθλητικής έννομης τάξης και να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες που διέπουν το κράτος δικαίου", επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου και τονίζει ότι η κυβέρνηση αυθαιρετεί, μολονότι θεωρεί κατ’ αρχήν θετική τη θέσπιση θητειών: "Σε βασικές διατάξεις του αναδεικνύεται άγνοια και προχειρότητα που οδηγεί σε απροκάλυπτη αυθαιρεσία.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόβλεψη για θέσπιση θητειών στις διοικήσεις των ομοσπονδιών που ενώ κινείται σε θετική, κατ' αρχήν κατεύθυνση, συνδυάζεται με την εκτός κάθε πολιτικού και νομικού πλαισίου αναδρομικότητα εφαρμογής και την προκλητικά αντιδεοντολογική - στα όρια του φαιδρού ρατσισμού - πρόβλεψη ορίων ηλικίας.

  Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες προσαρμογές και να απενεργοποιήσει έστω την τελευταία στιγμή την νάρκη που βάζει στα θεμέλια του αθλητικού οικοδομήματος".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ