Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 11:54

  Γιατί Φρουζής, Μανδιάκης καταγγέλλουν πιέσεις για να κατονομάσουν πολιτικά πρόσωπα

  Γιατί Φρουζής, Μανδιάκης καταγγέλλουν πιέσεις για να κατονομάσουν πολιτικά πρόσωπα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ο Κων/νος Φρουζής είναι ο δεύτερος που καταγγέλλει πιέσεις από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα. Ειχε προηγηθεί ο Νικος Μανδιάκης, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε πρόσφατα σε κατάθεσή του ότι η Εισαγγελία τον "προξένευε" ως προστατευόμενο μάρτυρα στο FBI.

  Η γραμμή άμυνας του "ας τον κατηγορούμενο να λέει", που επιλέγουν πηγές της Εισαγγελίας για να απαντήσουν στον Κων/νο Φρουζή, ακούγονται εύηχα , πλην δεν απαντούν στο εξής: Πως ήταν παρόντες και οι δικηγόροι του Φρουζή, οι όποιοι προφανώς λένε τα ίδια.

  Όσο για το γεγονός ότι ήταν βασικός κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 συνεπώς δεν μπορούσαν να του προτείνουν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τον Μάιο του 2018, καθώς αυτό είναι νομικά ασύμβατο, είναι προφανώς μια ορθή παρατήρηση πλην και στην περίπτωση του Μανιαδάκη (που δεν ήταν ακόμα κατηγορούμενος) υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής του. Ε ολίγοις δύο ανάλογα περιστατικά είναι ήδη πολλά, αν συσχετιστούν με την αναφορά Αγγελή που μιλούσε για "πολιτική στόχευση" στην υπόθεση.

  Εφέτης ανακριτής

  Πάντως το θέμα της ανάθεσης της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή μετά το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, πρακτικά σημαίνει και αφαίρεση της δικογραφίας από την Ελένη Τουλουπάκη που διενεργεί προανακριτικό έργο εδώ και χρόνια.

  Εν ολίγοις αν εντός του Νοεμβρίου (πιθανόν στις 25/11), οπότε θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών γίνει δεκτό και οριστούν για την υπόθεση εφέτες ανακριτές, τότε η κρατούσα άποψη είναι πως ο φάκελος θα αφαιρεθεί και από την κ. Τουλουπάκη , πέραν των ανακριτών διαφθοράς που  θα πρέπει να στείλουν τους φακέλους στο Εφετείο. Πάντως υπάρχει και άλλη άποψη που λέει πως οι εφέτες, αφενός μπορεί να μην δεχτούν να αναλάβουν εφέτες ανακριτές, ή ακόμα και να δεχτούν να μην ζητήσουν να αφαιρεθεί ο φάκελος από την κα Τουλουπάκη έως ότου ολοκληρώσει την έρευνα και για τα άλλα δυο πολιτικά προσωπα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ