Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Νοε-2019 11:04

  Μ. Κεφαλογιάννης: Τα σύνορα της ΕΕ είναι και σύνορα της Κύπρου

  Μ. Κεφαλογιάννης: Τα σύνορα της ΕΕ είναι και σύνορα της Κύπρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθετεί το πλαίσιο για τις κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό", τόνισε σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

  Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις έναντι προσώπων που ευθύνονται για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, θα απαγορεύεται η μετάβασή τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δεσμεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα απαγορεύεται σε πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν κεφάλαια και χρηματοδότηση σε όσους παράνομα εμπλέκονται στις γεωτρήσεις.

  "Τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και σύνορα της Κύπρου. Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα πρέπει, λοιπόν να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου", υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ