Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Νοε-2019 22:05

  Εφιαλτική κατάσταση στην πρώην ΑΣΟΕΕ - περιγραφή του καθ. Χρ. Ταραντίλη

  Εφιαλτική κατάσταση στην πρώην ΑΣΟΕΕ - περιγραφή του καθ. Χρ. Ταραντίλη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια εφιαλτική εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έδωσε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Όπως είπε ο κ. Ταραντίλης, "το πανεπιστήμιο αυτήν την εβδομάδα δεν το έκλεισε η αστυνομία αλλά το ανώτατο όργανο διοίκησης του Πανεπιστημίου, δηλαδή η Σύγκλητος με σκοπό την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας".

  Με λοστούς και καδρόνια

  Η περιγραφή του κ. Ταραντίλη δίνει την εικόνα μιας χαοτικής κατάστασης στο πανεπιστήμιο της οδού Πατησίων. "Τις τελευταίες μέρες στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οι φοιτητές μας, οι Καθηγητές του ΟΠΑ και οι διοικητικοί υπάλληλοι κινδύνευαν σε καθημερινή βάση από τα επεισόδια που προκαλούσαν εντός και εκτός του κεντρικού κτιρίου άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ανέφερε και προηγουμένως και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ", είπε ο βουλευτής.

  "Βάζουν ασπίδα τους φοιτητές και υπαλλήλους"

  "Άτομα οπλισμένα με λοστούς και καδρόνια, κάποιες φορές και με βόμβες μολότοφ, άτομα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, δηλαδή τους φοιτητές, τους Καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους, ως ασπίδα, άτομα που έβαζαν φωτιές, έκαιγαν πλαστικές καρέκλες, έσπαγαν τζάμια, με συνέπεια οι φοβισμένοι φοιτητές μας αφενός να αναπνέουν τους καπνούς που ανέβαιναν σε όλους τους ορόφους του κεντρικού κτιρίου και αφετέρου να κινδυνεύουν σοβαρά να ποδοπατηθούν προς την έξοδο όταν αναγκάζονταν βιαστικά να βγουν εκτός του κεντρικού κτιρίου. Και ρωτώ, είναι δυνατόν βάσει αυτών που περιέγραψα, να μην αποφασίσει το ανώτατο όργανο της διοίκησης του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου, δηλαδή η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, την αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου; Είναι δυνατό στελέχη της αντιπολίτευσης με τη στάση τους και τις δηλώσεις τους να επιτίθενται στη Σύγκλητο προσβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο το Αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου; Αντιλαμβάνονται ποιους προστατεύουν με τη στάση και τις δηλώσεις τους;", τόνισε.

  Μ. Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ