Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Νοε-2019 14:14

  Η Β. Σταμάτη "καταδίκασε" τον Π. Πολάκη σε αποζημίωση €2.000 για το "φτωχό νυμφίδιο"

  Η Β. Σταμάτη "καταδίκασε" τον Π. Πολάκη σε αποζημίωση €2.000 για το "φτωχό νυμφίδιο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ηθική πλην όχι οικονομική νίκη πέτυχε η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, στην αγωγή της κατά του Παύλου Πολάκη για την ανάρτησή του στο Facebook στην οποία της απέδιδε χαρακτηρισμούς όπως "...φτωχό νυμφίδιο" και "...νεόπλουτο τσουλί".

  Η κ. Σταμάτη κέρδισε μεν την αγωγή όχι όμως και το ποσό του 1 εκατ. ευρώ  που ζητούσε ως αποζημίωση από τον πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για προσβολή της προσωπικότητάς της.

  Η ανάρτηση

  Την απόφαση ανακοίνωσε ο δικηγόρος της και σύμφωνα με αυτήν το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, επιδίκασε αποζημίωση 2.000 ευρώ, δικαιώνοντάς την στην αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του κ. Πολάκη για τους χαρακτηρισμούς του προς το πρόσωπό της.

  Αφορμή ήταν ο σχολιασμός του κ. Πολάκη στην κίνηση της Βίκυ Σταμάτη να υψώσει προς το δημοσιογράφους το μεσαίο της δάκτυλο, πριν από δύο χρόνια. Τότε ο κ. Πολάκης είχε γράψει στο focebook: "Όταν το φτωχό νυμφίδιο, αφού γίνει νεόπλουτο τσουλί, τα χάνει όλα και (ξανα)μπαίνει φυλακή, χαιρετάει όπως έμαθε να φέρεται προς τον "λαουτζίκο", όταν ήταν στο δεύτερο κλεψιμέικο στάδιο της ασήμαντης και άχρηστης ύπαρξης της".

  Μετά δε την αγωγή της κ. Σταμάτη ο κ. Πολάκης είχε ξεσπάσει σε βάρος της με νέα του ανάρτηση, λέγοντας: "Εχεις τόσο απύθμενο θράσος; Σου έχουν τελειώσει τα μαύρα χρήματα εντός Ελλάδας και δεν μπορείς να φέρεις από τα καβατζωμένα στο εξωτερικό (καθώς έχουμε ελέγξει τις διόδους) και ψάχνεις για νέα αρπαχτή; Μήπως νομίζεις ότι παίρνω κι εγώ μίζες σαν τον άνδρα σου τον Ακη και ζητάς τόσα;", έγραφε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στην κ. Σταμάτη.

  Η ανακοίνωση

  Στη σημερινή ανακοίνωση που εκδόθηκε  από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την κ. Σταμάτη αναφέρεται ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου δικαιώνει τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου: "Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000 ευρώ στην εντολέα της "Δικηγορικής Εταιρείας Νίκος Αγαπηνός" Βίκης Σταμάτη για την υβριστική ανάρτηση του τέως Υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500 ευρώ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του. Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι "προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με τον δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της".

  Νομικό θέμα

  Η απόφαση έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι "δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης "facebook" καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ