Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Νοε-2019 12:59

  Πρόστιμο για κάπνισμα σε κλειστό χώρο στη Ρόδο

  Πρόστιμο για κάπνισμα σε κλειστό χώρο στη Ρόδο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επιβολή προστίμου για κάπνισμα σε κλειστούς χώρους προχώρησε η αστυνομία της Ρόδου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. 

  Όπως μεταδίδει η Δημοκρατική, θαμώνας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενοχλημένος από τον καπνό άλλου θαμώνα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι και συνέχισε να καπνίζει παρά τις παρατηρήσεις που του έκανε, κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του ΑΤ Ιαλυσού και οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στην επιχείρηση και 50 ευρώ στον καπνίζοντα. Βέβαια, η επιχείρηση φέρεται να διατείνεται ότι ο καπνιστής δεν βρισκόταν σε "απαγορευμένη ζώνη" και ότι άδικα επιβλήθηκε το πρόστιμο…

  Σημειώνεται ότι από τις πιο βασικές διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, είναι η ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας στην επιβολή της νομοθεσίας, ενώ η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, ορίζει ρητά ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειών πρέπει να επιβλέπουν την εφαρμογή του σχετικού αντικαπνιστικού νόμου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ