Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Νοε-2019 16:33

  Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητεί εφέτη ανακριτή για τη Novartis

  Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητεί εφέτη ανακριτή για τη Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αναβάθμιση της ανάκρισης για την υπόθεση Novartis, που βαλτώνει εδώ και 21 μήνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραΐτάκη ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να αποφασίσει αυτή για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή. Δηλαδη σε δικαστή αυξημένου κύρους και εμπειρίας,.

  Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός προχωρά στην ενέργεια αυτή, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και για πολλές άλλες υποθέσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σπουδαιότητας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπασή της και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνησή της.

  Παράλληλα, τη δικογραφία σε αυτή την περίπτωση θα αναλάβουν 2-3 ή και περισσότεροι  εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης τάχιστα.

  Τον δρόμο εξάλλου του Εφετείου έχουν πάρει στο παρελθόν και μία σειρά άλλων υποθέσεων, όπως η υπόθεση της τράπεζας Κρήτης, η υπόθεση της 17Ν, καθώς και οι υποθέσεις για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, τα ομόλογα, τη Μονή Βατοπεδίου καθώς και η υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ