Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Νοε-2019 16:05

  Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου - Αναφέρεται σε εμπλοκή πολιτικού προσώπου

  Novartis: Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου - Αναφέρεται σε εμπλοκή πολιτικού προσώπου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αναφορά ενός πολιτικού προσώπου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση Novartis οδηγεί την κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επιτίμου προέδρου του ΣτΕ, Παν. Πικραμμένου, αμελλητί στη Βουλή.

  Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής  που πήρε χθες την κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση και τις καταγγελίες περι σκευωρίας.

  Η άμεση παραπομπή της κατάθεσης στη Βουλή και ο συσχετισμούς της με την προανακριτική για την υπόθεση Novartis- Παπαγγελόπουλου, δείχνει ότι ο κ. Πικραμμένος αναφέρεται σε πολιτικό πρόσωπο, που – κατά την κρίση του - είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis, την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

  Στη Βουλή

  Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 10 πολιτικών προσώπων όταν η δικογραφία για τη Novartis διαβιβάστηκε την πρώτη φορά στη Βουλή, με βάση  μόνο τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων. Τελικά -όπως και για τους άλλους επτά πολιτικούς- ο φάκελος που  αφορά τον κ. Πικραμμένo αρχειοθετήθηκε με διάταξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καθώς δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για αξιόποινη πράξη.

  Π. Στάθης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ