Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Νοε-2019 16:12

  Υπόθεση Novartis: Επί 1,5 ώρα κατέθετε ο Παναγιώτης Πικραμμένος

  Υπόθεση Novartis: Επί 1,5 ώρα κατέθετε ο Παναγιώτης Πικραμμένος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Επί 1,5 ώρα κατέθετε στον Άρειο Πάγο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, σχετικά με τις καταγγελίες για "στήσιμο" της υπόθεσης Novartis, σε βάρος πολιτικών προσώπων. 

  Ο κ. Πικραμμένος κατέθεσε στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διερευνούν τις καταγγελλόμενες δικονομικές παρατυπίες και παρεμβάσεις στην έρευνα.

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της υπόθεσης, 
  όταν ενεπλάκη το όνομά του  ωστόσο η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο με διάταξη της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καθώς δεν προέκυψε  κανένα στοιχείο σε βάρος του.

  "Μυθιστορηματικές κατηγορίες", ήταν η αντίδρασή του τότε: "Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη". 

  Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο βήμα των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών είναι η ποινική αποτίμηση του μέχρι τώρα υλικού που έχουν συγκεντρώσει από την έρευνα τους προκειμένου να πράξουν τα περαιτέρω,

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ