Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 16:59

  Θ. Καράογλου: Κάνουμε τη Βόρεια Ελλάδα πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική

  Θ. Καράογλου: Κάνουμε τη Βόρεια Ελλάδα πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού που με κεντρικό άξονα την οικονομική διπλωματία θα περιλαμβάνει κοινές δράσεις για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βόρειας Ελλάδας, καθιστώντας την πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστική, συμφώνησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, στη συνάντηση που είχαν, σήμερα, στο Διοικητήριο.

  Προτεραιότητα- όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-θα δοθεί στην προσέλκυση διεθνών και εγχώριων επενδύσεων, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από κοινού προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, διευρύνοντας τον ορίζοντά της πέραν των ορίων της Ν.Α. Ευρώπης.

  "Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει σταθερά καταγράφοντας συνεχή ανοδική πορεία. Η εδραίωση της ανάπτυξης στη Μακεδονία και τη Θράκη θα προέλθει μέσα από την ενίσχυση της εξαγωγικής και ανταγωνιστικής παρουσίας των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, οι οποίες στρέφοντας το βλέμμα τους προς τις αγορές όλου του κόσμου θα εξασφαλίσουν συνέργειες που θα τους επιτρέψουν να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική που καταγράφουν" δήλωσε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας ότι " με όχημα την οικονομική διπλωματία, η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει όλα τα εφόδια ώστε μέσα από συντονισμένες προσπάθειες να αλλάξει την εικόνα της στο εξωτερικό και να συστηθεί εκ νέου ως ιδανικός τόπος προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων".

  "Είναι σημαντικό η Βόρεια Ελλάδα να ανοίξει τους ορίζοντές της σε νέες καινοτόμες ιδέες και να εμπνευστεί από τις καλύτερες πρακτικές του εξωτερικού", τόνισε ο κ. Δημητριάδης και σημείωσε την ανάγκη στενής συνεργασίας με τον κ. Καράογλου και συντονισμού όλων των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών προκειμένου - όπως είπε - " να βάλουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο οπτικό πεδίο των ξένων επενδυτών".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ