Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 13:23

  Τουλουπάκη: Δεν διέρρευσε ο Άρειος Πάγος το έγγραφο για τους προστατευόμενους μάρτυρες

  Τουλουπάκη: Δεν διέρρευσε ο Άρειος Πάγος το έγγραφο για τους προστατευόμενους μάρτυρες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Επιπλεον διευκρινίσεις σχετικά με διατυπώσεις και ερωτήματα για τον τρόπο διαρροής του εγγράφου της σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες που περιέχονται στη χθεσινή εξώδικη δήλωσή της, δίνει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

  Όπως αναφέρει με νεότερη δήλωσή της δεν υπονοεί σε καμία περίπτωση πως αυτή η διαρροή προέρχεται από τον Άρειο Πάγο και τους αντεισαγγελείς που  διενεργούν την έρευνα για τις καταγγελίες περί σκευωρίας στην υπόθεση. Όπως αναφέρει η εισαγγελέας, "προς αποφυγή σκόπιμων παρερμηνειών διευκρινίζω ότι με κανέναν τρόπο η εξώδική μου δήλωση δεν συνιστά μομφή σε βάρος του Αρείου Πάγου, τους λειτουργούς του οποίου σέβομαι και τιμώ και για τους οποίους είμαι απολύτως βέβαιη ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη διαρροή του εμπιστευτικού εγγράφου που είδε το φώς της δημοσιότητας".

  Το εξωδικο

  Υπενθυμίζεται πως το εξώδικο της εισαγγελέα περιέχει την επιτακτική απαίτησή της να μάθει την πηγή των πληροφοριών της δημοσιογράφου αλλά και υπαινιγμούς που αφήνει ξεκάθαρα να διαφανούν, υπό τη μορφή ερωτημάτων:

  "….ποιος σας εγχείρισε παρανόμως το αναφερόμενο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας; Μήπως ο Αντί-Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης; Τη σφραγίδα του οποίου αφήσατε σκοπίμως σε εμφανές σημείο, ώστε να ντύσετε με μανδύα αξιοπιστίας το περιεχόμενο του άρθρου σας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πηγή της διαρροής, ήτοι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Άλλωστε, η ίδια αναφέρεστε σε άλλο σημείο του άρθρου σας σε "δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων"!!! Μήπως κάποιος γραμματέας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Ή εσείς η ίδια παραβιάσατε τον νόμο και το απόρρητο του εγγράφου υπεξαιρώντας το, όταν οι κάτοχοι του εγγράφου δεν κοιτούσαν;".

  Διαβάστε ακόμη:
  - Η Ε. Τουλουπάκη βγάζει (και εκείνη) την κουκούλα των προστατευμένων μαρτύρων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων