Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Νοε-2019 12:17

  Επανέρχεται η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ

  Επανέρχεται η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα μέθοδο φύλαξης των ΑΕΙ φέρεται να αναζητάει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν φαινόμενα όπως οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια, αλλά και οι βιαιοπραγίες εντός πανεπιστημιακών χώρων. Σύμφωνα με "Τα Νέα" σε αυτή την "αναζήτηση" επανέρχεται η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ, κάτι που άλλωστε δηλώνουν ανοικτά κυβερνητικά στελέχη, θέτοντας ως προϋπόθεση ωστόσο το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των ανώτατων Ιδρυμάτων.

  Πάντως το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι γνωστό, συντάσσει νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα αντίστοιχα θέματα.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η "κάρτα εισόδου" στα ΑΕΙ αποτελεί μια πρόταση που επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, ωστόσο αποτελεί μια πιο δύσκολα εφαρμόσιμη πολιτική για εκείνα που έχουν μεγάλα κάμπους. Και βεβαίως συνδυάζεται με επαρκή φωτισμό τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και "άνοιγμά" τους σε περιόδους Σαββατοκύριακων ή αργιών στην τοπική κοινωνία με τη μορφή εκδηλώσεων ή επιστημονικών συναντήσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ