Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 17:48

  Συνάντηση της "Ενότητας" με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

  Συνάντηση της "Ενότητας" με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Προεδρείο της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ’’ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τις αλλαγές και τα προβλήματα στο χώρο των συγκοινωνιών.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της "Ενότητας" ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες και ανέπτυξε στους εκπροσώπους της παράταξης την πρόθεση μιας αλλαγής στη γενικότερη φιλοσοφία των μεταφορών. Μίλησε για βιώσιμη μετακίνηση που συνδέεται με την πρόοδο της τεχνολογίας αλλά και τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές μεταβολές. Τόνισε ότι στο προσεχές μέλλον, κανένα έργο αστικής κινητικότητας δεν θα χρηματοδοτείται αν δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχεδιασμό.

  Τα στοιχεία που παρέθεσε για τη σημερινή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών είναι ενδεικτικά του προβλήματος, σημειώνεται στην ίδια πάντα ανακοίνωση. 

  "-    Στην Αθήνα από ένα στόλο περίπου 2.000 λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια λιγότερα από 850!
  -    Δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος στις μετακινήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων (έλεγχος εισιτηρίων).
  -    Η μέχρι πρότινος δωρεάν μετακίνηση είχε γίνει χωρίς τη συμφωνία του 
  Υπ. Εργασίας για την καταβολή χρημάτων στον ΟΑΣΑ! Και χωρίς ποτέ να έχει υπολογιστεί πόσα θα είναι τα χρήματα αυτά.
  -    Τεράστιο ζήτημα είναι η ορθή κατανομή προσωπικού. Σε πολλούς τομείς το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά ενώ σε άλλους τομείς υπάρχει πλεόνασμα. Υπάρχει έλλειψη οδηγών αφού εκατοντάδες οδηγοί είναι εκτός υπηρεσίας με ιατρικές βεβαιώσεις ανικανότητας ενώ υπάρχουν δεκάδες εργαζόμενοι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόσπαση, ακόμη και σήμερα 33 εργαζομένων στη Χρυσή Αυγή!!"

  Παράλληλα, σημειώνεται πως η "Ενότητα" ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές αφού οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να υπηρετούν πάνω από όλα τους πολίτες παρέχοντας σ’ αυτούς υπηρεσίες σύγχρονες και ασφαλείς.

  Ζήτησε την "ομιλοποίηση των συγκοινωνιών σ’ έναν φορέα δυναμικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για να σταματήσουν επιτέλους οι ορδές στελεχών, διορισμένων διοικήσεων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που επιβιώνουν από την πολυδιάσπαση του φορέα".

  Τέλος απαίτησε την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

  Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι "η "Ενότητα" θα διαθέσει τις δυνάμεις της για να στηρίξει τη θέση του Υπουργού για μια νέα, δυναμική αλλαγή στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων