Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 17:39

  Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

  Ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπό τη νέα Διοίκηση της Προέδρου κας Βασιλικής Λαζαράκου, ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, κ. Μπάμπης Εγγλέζος, εξελέγη ομόφωνα Γραμματέας της Επιτροπής, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη, επίσης ομόφωνα, ο εκπρόσωπος του ΣΜΕΧΑ, χρηματιστής κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

  Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΔ σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα προβλέπεται από το νόμο, με τον οποίο συστάθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή το 2009, (ν. 3756/2009, άρθρο 10, παρ.4),  εν τούτοις έγινε πράξη για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής και αφού μεσολάβησαν τρεις διαφορετικές διοικήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Παράλληλα, ο ΣΕΔ υπογραμμίζει ότι "η Συμβουλευτική Επιτροπή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, στην αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Κυρίως όμως, μπορεί να συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης προς το θεσμό του Χρηματιστηρίου, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στη χώρα μας".

  Τέλος ο ΣΕΔ συγχαίρει τη νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, "η οποία ξεκινάει τη θητεία της με την πιστή εφαρμογή των νόμων, όπως πρέπει να κάνει κάθε ανεξάρτητη αρχή, η οποία πριν ελέγξει τους άλλους για την εφαρμογή των νόμων, οφείλει να τους εφαρμόζει πρώτα η ίδια!"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ