Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 18:50

  Έργα προϋπολογισμού 4.9 εκατομμυρίων ευρώ για τον δήμο Ρεθύμνου ενέκρινε ο υπ. Εσωτερικών

  Έργα προϋπολογισμού 4.9 εκατομμυρίων ευρώ για τον δήμο Ρεθύμνου ενέκρινε ο υπ. Εσωτερικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ένταξη των έργων "Ανέγερση του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης" και "Αποκατάσταση κτιρίου Φιλαρμονικής - Ωδείου Ρεθύμνης", στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών "Φιλόδημος Ι", υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εγκρίνοντας τη χρηματοδότηση τους με τα ποσά 3.604.375,20 ευρώ και 1.273.978,57 αντίστοιχα.

  Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη ένταξη από τον υπουργό, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεργασίας που είχε σήμερα μαζί του, με αντικείμενο την προώθηση θεμάτων της ΕΔΕΥΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ότι αφορά το 16ο δημοτικό σχολείο, προβλέπεται η ανέγερση διώροφου κτηρίου με υπόγειο, με όλες τις νόμιμες και σύγχρονες προδιαγραφές και με έμφαση στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοσή του κτιρίου και την πλήρωση όλων των κριτηρίων προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

  Για το κτήριο της φιλαρμονικής, θα γίνουν εργασίες στατικής ενίσχυσής του, με γνώμονα τη μέγιστη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, καθώς και παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τον λειτουργικό και αισθητικό ανασχεδιασμό του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του δημοτικού ωδείου και της δημοτικής φιλαρμονικής του Ρεθύμνου.

  Ο δήμος Ρεθύμνης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων, ώστε να εκτελεστούν με αρτιότητα και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα - ώστε, όπως επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, το Ρέθυμνο να αποκτήσει δύο σημαντικές δομές, τις οποίες είχε ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποί της.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ