Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 08:51

  Με τους προέδρους του ΤΕΕ και του ΤΜΕΔΕ συναντήθηκε ο Μηταράκης

  Με τους προέδρους του ΤΕΕ και του ΤΜΕΔΕ συναντήθηκε ο Μηταράκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό και τον πρόεδρο του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), Κωνσταντίνο Μακέδο. Στο επίκεντρο της συνάντησης με το ζήτημα της διαχείρισης, διάθεσης και κατανομής του αποθεματικού του πόρου του έξι τοις χιλίοις, που δεν είχε αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στους μηχανικούς δημόσιους υπαλλήλους.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως, στο άμεσο προσεχές διάστημα, θα αποδοθεί ο πόρος στους δικαιούχους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ), ενώ δρομολογούνται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη συσταθεί πενταμελής διαχειριστική Επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

  "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Στασινό, όσο και τον κ. Μακέδο, για τη σημερινή μας συνάντηση. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα προς την επίλυση του ζητήματος που αφορά στην απόδοση του αποθεματικού του πόρου του έξι τοις χιλίοις, που δεν είχε αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους", δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά τη συνάντηση.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ