Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Οκτ-2019 13:11

  Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Αν δεν κάνουμε κάτι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας

  Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Αν δεν κάνουμε κάτι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνης

  "Φιλόδοξο και τολμηρό" χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το νέο θεσμικό πλαίσιο για την παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται. "Είναι προσωπικό στοίχημα για μένα" τόνισε ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία εισήλθε σήμερα το νομοσχέδιο ενώ όπως είπε "αν δεν κάνουμε κάτι οι ροές θα περάσουν από πάνω μας, όχι δίπλα μας".

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου  αναμένεται να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

  Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί για 10ετίες. Ενέσκηψε στην καρδιά της κρίσης, και αντιμετωπίστηκε δυστυχώς σαν κάτι έκτακτο και ξένο. "Αν το κρύβουμε σαν την στρουθοκάμηλο τότε οι ροές θα περάσουν από πάνω μας όχι δίπλα μας. Θα το αντιμετωπίσουμε συστηματικά και σοβαρά. Θα φυλάξουμε τα σύνορά μας, θα ετοιμάσουμε τη Διοίκηση και θα οργανώσουμε την  κοινωνία".

  Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης ο υπουργός είχε αποκαλύψει τη μεθόδευση και τα κυκλώματα που χαρακτήριζαν όλους τους αιτούντες ως ‘ευάλωτους’.

  Ενίσχυση υπηρεσίας Ασύλου

  Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 470 υπάλληλοι στην υπηρεσία ασύλου ενώ έδωσε ορισμένα στοιχεία για το πρόβλημα. Όπως είπε υπάρχουν σήμερα 88.000 εκκρεμείς αιτήσεις και η αναμονή είναι 2,5 χρόνια για να προσδιοριστεί δικάσιμος. Υπάρχουν 14.000 προσφυγές επί αποφάσεων ενώ οι επιστροφές είναι μόλις 1806.

  "Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, σωρεύει αιτήσεις, στοιβάζει ανθρώπους, δεν διακρίνει πρόσφυγες και μη, ενώ  δοκιμάζει τις αντοχές των δομών. Είναι αδιέξοδο η παθητική πολιτική. Αυτές τις αβελτηρίες αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο".

  Σε 60 μέρες η διαδικασία ασύλου

  Μεταξύ των στόχων του νομοσχεδίου είναι να γίνει ενιαίο το θεσμικό πλαίσιο, να επιταχύνει τις  διαδικασίες στις 60 μέρες ώστε να ξέρει ο αιτών τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του και να "αποτρέψει κάθε παρελκυστική τακτική να υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν αενάως χωρίς τελεσιδικία για 5,5 χρόνια" τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης .

  "Γιατί το ζητούμενο είναι η ενσωμάτωση της ένταξής τους στο σύστημα" .

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων