Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Οκτ-2019 15:17

  Ένωση Εισαγγελέων: ¨Έντονη διαφωνία για τα περί "ήδη κατηγορούμενων εισαγγελέων" που είπε ο Γ.Στουρνάρας

  Ένωση Εισαγγελέων: ¨Έντονη διαφωνία για τα περί "ήδη κατηγορούμενων εισαγγελέων" που είπε ο Γ.Στουρνάρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εναντιώνεται η Ένωση Εισαγγελέων σε μια φράση της ανακοίνωσης του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την αναφορά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για "απειλές που δέχτηκε ο Νικ. Μανιαδάκης".

  Χωρίς να τον κατονομάζουν  υπογραμμίζουν πως η αναφορά "σε ήδη κατηγορούμενους εισαγγελείς….δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης".  

  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  "Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως "ήδη κατηγορουμένους" για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης. Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης".  

  Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της ΤτΕ μεταξύ άλλων είχε αναφέρει πως "το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, μόνον θυμηδία προκαλεί".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ