Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Οκτ-2019 08:34

  Απαντήσεις Στουρνάρα- Μανιαδάκη για τα περί απειλών στον προστατευόμενο μάρτυρα

  Απαντήσεις Στουρνάρα- Μανιαδάκη για τα περί απειλών στον προστατευόμενο μάρτυρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Έναν κυκεώνα καταγγελιών, διαψεύσεων, ερωτημάτων, προκαλεί η νέα αναφορά εισαγγελικών λειτουργών, αυτή τη φορά της επικεφαλής του τμήματος Διαφθοράς και των επικουρών της, ένα χρόνο μετά το υποτιθέμενο συμβάν και λίγους μήνες μετά την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που αφορά στον Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος "απείλησε τον Νίκο Μανιαδάκη και ουσιαστικά απηύθυνε απειλές και στους ιδίους".

  Τα ερωτήματα είναι εύλογα:

  -Γιατί οι Εισαγγελείς δεν προχώρησαν, αυτεπαγγέλτως στην αναφορά των καταγγελλομένων, δεδομένου πως τους αναφέρθηκε παράνομη πράξη;

  -Ακόμα κι αν δεχτεί κανείς τον ισχυρισμό ότι θα αποκαλύπτονταν η ταυτότητα του προστατευόμενου μάρτυρα (όπως λένε), γιατί δεν προχώρησαν από 1η/1/2019 που έπαψε – με απόφασή τους- να είναι μάρτυρας, στην εκκίνηση ποινικής διαδικασίας;

  -Επίσης γιατί λίγους μήνες αργότερα αρχειοθέτησαν την υπόθεση για τον Γιάννη Στουρνάρα;

  Θυμηδία

  Η αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα ήταν άμεση και με ειρωνική διάθεση: "Ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας τους δήλωσε ότι απειλείται και παρά ταύτα ουδέν έπραξαν!

  Μετά από ένα περίπου έτος ενώ γνώριζαν την υποτιθέμενη εκβίασή μου έσπευσαν να με απαλλάξουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε!

  Ομολογούν δηλαδή οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ότι απήλλαξαν έναν ένοχο και παρέλειψαν τη δίωξη μου καίτοι γνώριζαν ότι είχα τελέσει αξιόποινες πράξεις".

  Μανιαδάκης: Καμία απειλή

  Από την άλλη πλευρά ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, που έχει καταγγείλει πως δέχτηκε πιέσεις από τους εισαγγελείς για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Γιάννη Στουρνάρα, διέψευσε με κάθετο τρόπο τις αιτιάσεις των εισαγγελέων.

  Ο καθηγητής δημόσιας Υγείας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 προχώρησε στη διάψευση των ισχυρισμών των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκε μαζί τους και τους μετέφερε πως δέχτηκε απειλές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τους εισαγγελείς.

  Ο κ. Μανιαδάκης είπε πως τη συγκεκριμένη περίοδο δεν συναντήθηκε με τους εισαγγελείς καθώς βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό ενώ επισήμανε πως η μια και μοναδική συνάντησή του, το διάστημα που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, με τον διοικητή της ΤτΕ, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018.

  Όπως είπε σε αυτή αρνήθηκε κάθετα πως είναι προστατευόμενος μάρτυρας και ουδέποτε απειλήθηκε ή μετέφερε απειλές στους εισαγγελείς.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιαδάκης είχε καθηγητή τον Γ. Σουρνάρα και είχαν κοινωνικές σχέσεις. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ