Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 18:35

  Η "άνθηση" της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο επίκεντρο του συνεδρίου StartupNow Forum Athens

  Η "άνθηση" της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο επίκεντρο του συνεδρίου StartupNow Forum Athens
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η "άνθηση" της νεοφυούς επιχειρηματικότητας τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι το επιχειρηματικό πνεύμα και η δημιουργικότητα μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και μέσα από αντίξοες συνθήκες. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά τις σημερινές εργασίες του συνεδρίου StartupNow Forum Athens 2019, το οποίο διοργανώθηκε από το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων, το Innovathens και την Mantis Business Innovatiom. 

  Εκπρόσωποι επιμελητηρίων της Αθήνας του Πειραιά αλλά και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου, παραδέχθηκαν ότι όλη αυτή τη περίοδο υπήρξαν εμπόδια και δυσκολίες, ωστόσο εκτίμησαν ότι η συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων, τοπικής αυτοδιοίκησης και της πανεπιστημιακής κοινότητας, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της καινoτομίας και την περαιτέρω ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

  Όπως αναφέρθηκε, τα επιμελητήρια της χώρας έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (π.χ. θερμοκοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων, clusters). Στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι να περιοριστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αδυναμία εξεύρεσης πόρων, υποστήριξη και καθοδήγηση.

  Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων από το βήμα του συνεδρίου, κάλεσαν τους ενδιαφερόμενους να απευθύνονται στους επαγγελματικούς φορείς προκειμένου να λαμβάνουν ενημέρωση για τα εργαλεία στήριξης. Παράλληλα, ενθάρρυναν ειδικότερα τους νέους ανθρώπους προς την κατεύθυνση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

  Τις δράσεις του Enterprise Greece στο πλαίσιο της ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Σκανδάλης, στέλεχος του τομέα Επενδύσεων,. Όπως είπε, ο Οργανισμός ασχολείται με δράσεις ενίσχυσης της ελληνικής τεχνολογίας καθώς και προώθησης του ελληνικού οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιεί όλες τις δυνατές ενέργειες, με κύριο στόχο την ανάδειξη της ισχυρής δραστηριοποίησης των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, αναφορικά με τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν στη χώρα.

  Σύμφωνα με τον κ. Σκανδάλη, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιτυχημένων ελληνικών startups (νεοφυών επιχειρήσεων) και στρατηγικών συνεργιών που πραγματοποιήθηκαν με ξένους επενδυτές το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Σκανδάλης, από το βήμα του συνεδρίου εκτίμησε ότι υπάρχει έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη ελληνικών startups και διαβεβαίωσε ότι το Enterprise Greece είναι αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:31 13/02

  SAP Ελλάδας: Πρόγραμμα επιμόρφωση νέων για τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας

  Στην έναρξη του ‘Προγράμματος Athinà – Επιμόρφωση Νέων στις τεχνολογίες SAP’, μια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των νέων επαγγελματιών η οποία συμβάλει στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας μας προχωράει...

  15:26 13/02

  Νέα συνεργασία της Westnet με την Avaya

  Η WestNet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την εταιρεία τηλεπικοινωνιακών συστημάτων Avaya.

  13:42 13/02

  Καινοτόμο λογισμικό εξοικονόμησης ενέργειας για κινητές συσκευές από το ΟΠΑ

  Η εφαρμογή ChArGED στοχεύει στην αλλαγή των συνηθειών κατανάλωσης ενέργειας σε κοινόχρηστα κτίρια, μέσω ενός εύχρηστου και πορακτικού τρόπου εκπαίδευσης.

  13:38 12/02

  Έως τις 10 Μαρτίου η δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη δικτύων 5G

  Τα κυριότερα θέματα που τίθενται σε διαβούλευση.

  16:48 11/02

  Επεκτείνεται στις επιχειρήσεις το πρόγραμμα Superfast Broadband

  Παράλληλα, η ΕΕ ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Ultrafast Broadband με το ποσό των 276,57 εκατ. Ευρώ.

  12:23 11/02

  11/02/2020: Παγκόσμια μέρα Ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

  Η WIND, ως η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα που αναγνώρισε την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονιών και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, υλοποιεί από το 2010 το...

  14:58 06/02

  Twitter: Στα 1 δισ. δολάρια τα έσοδα τριμήνου για πρώτη φορά στην ιστορία της

  Τα 1 δισ. δολάρια έφτασαν τα έσοδα τριμήνου της Twitter Inc για πρώτη φορά, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

  23:47 03/02

  Alphabet: Αυξημένα κέρδη και έσοδα το δ' τρίμηνο

  Τα έσοδα ωστόσο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street.

  14:49 03/02

  Αποκλειστική συνεργασία VodafoneTV - HBO στην Ελλάδα

  Το VodafoneTV γίνεται "Σπίτι της HBO" στη χώρα μας. Σύντομα διαθέσιμο και μέσω smartTVapp.

  15:41 30/01

  Τεχνολογία: Το 93% των συναλλαγών μέσω κινητών, το 2019, ήταν κακόβουλες

  Το 93% των συνολικών συναλλαγών σε κινητές συσκευές σε 20 χώρες, το 2019 ήταν κακόβουλες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Upstream.

  23:34 29/01

  Microsoft: Μεγάλη ώθηση από το cloud στα κέρδη και νέο ρεκόρ για τη μετοχή

  O "θάνατος" των Windows 7 και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη στο cloud χάρισαν στην εταιρεία θετικά μεγέθη στο τρίμηνο.

  23:50 28/01

  Ρεκόρ στα αποτελέσματα τριμήνου για την Apple

  Έσοδα ρεκόρ ανακοίνωσε η Apple Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, στα 91,82 δισ. δολ.

  12:18 27/01

  GTCI: Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει το ψηφιακό χάσμα

  Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) ενισχύει το ψηφιακό χάσμα, προσφέροντας στις χώρες υψηλού εισοδήματος ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα στην εύρεση ταλέντων, σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα της φετινής...