Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Οκτ-2019 17:12

  Στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Νότης Μηταράκης

  Στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Νότης Μηταράκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (EPSCO), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, συμμετείχε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

  Ο πολιτικός διάλογος εστίασε, κυρίως, στην ενίσχυση της προσπάθειας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην αντιστοιχία των δεξιοτήτων και των αναγκών της αγοράς εργασίας.

  Στην παρέμβασή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα, με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ενσωματώσει τις Οδηγίες "περί της ίσης μεταχείρισης προσώπων, ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού αυτών στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας" και "περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων", ενώ για την κάλυψη των νομοθετικών κενών ανέφερε: "πιστεύουμε ότι η ΕΕ και η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη ομοφωνίας και η υιοθέτηση της Οδηγίας περί ίσης μεταχείρισης".

  Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει τον αποτελεσματικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή και θεωρεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω.

  Τέλος, ο κ. Μηταράκης σημείωσε: "η κατάρτιση και η διά βίου μάθηση αποτελούν "κλειδί" για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της ανταγωνιστικότητας και θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό το ρόλο της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις προτάσεις της νέας Επιτροπής αναφορικά με την Ατζέντα Δεξιοτήτων και τους ατομικούς λογαριασμούς μάθησης, individual learning accounts, για τα άτομα σε ηλικία εργασίας".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ