Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Οκτ-2019 15:53

  Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στο ρεύμα εισόδου της Λ. Γεωργικής Σχολής από μαθητές

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ρεύμα εισόδου επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στο ύψος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, απέκλεισαν γονείς και μαθητές από τρία σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης οι οποίοι πραγματοποιούν μαζί με εκπαιδευτικούς - μέλη των ΕΛΜΕ του νομού -, παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων και στην κάλυψη όλων των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

  "Τα παιδιά έχουν κάνει κατάληψη του οδοστρώματος. Επιδιώξαμε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος απουσιάζει. Εμείς οι εκπαιδευτικοί με τους γονείς και τους μαθητές αναζητάμε μία λύση” σημείωσε το μέλος του Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ, Δήμητρα Τραγάκη.

  "Είμαστε από τρία σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο - 2ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας, και τα ΓΕΛ Καλοχωρίου και Προχώματος και θέλουμε άμεσα να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού αλλά να καλυφθούν και τα κενά, δεν είναι μόνο η Γ' Λυκείου που αντιμετωπίζει ελλείψεις” ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου ΓΕΛ Χαλκηδόνας ( στο Άδενδρο) , Δέσποινα Ταμπουρά – Πλούτου.

  Από τις 14:00, συναντήσεις με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ γονείς, αλλά και μαθητές είχε ο προϊστάμενος του Τμήματος Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Στεφανόπουλος, λόγω απουσίας του Περιφερειακού Διευθυντή Αλ. Κόπτση. "Εξέθεσαν τις αγωνίες τους. Ζήτησαν να καλυφθούν τα κενά και στις άλλες τάξεις με τοποθέτηση εκπαιδευτικών, τους ενημέρωσα για όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει προς το Υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση για την έγκριση ολιγομελούς τμήματος κατεύθυνσης ανήκει στο Υπουργείο αυτό είναι αρμόδιο να το διευθετήσει",ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Στεφανόπουλος.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ