Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Οκτ-2019 16:47

  Κ. Πιερρακάκης: Δεν λειτουργούσε για τις συσκευές της Apple το "112"

  Κ. Πιερρακάκης: Δεν λειτουργούσε για τις συσκευές της Apple το "112"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το "112" ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο ίδιος αποκάλυψε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως χρειάστηκε η προσωπική του παρέμβαση όταν διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα του "112" έφταναν σε όλες τις συσκευές εκτός της... Apple. Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης είπε πως το πρόβλημα θα λυθεί στις επόμενες ενημερώσεις λογισμικού των κινητών της εν λόγω εταιρίας ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τα μηνύματα του "112".

  Ακόμα κι αν λυθεί το πρόβλημα με τις συσκευές iPhone πάντως, τα μηνύματα έγκαιρης προειδοποίησης (112) θα φτάνουν μόνο σε συσκευές smart phone και όχι σε συμβατικές παλαιότερης τεχνολογίας.

  Ο ίδιος υπογράμμισε πως η διασύνδεση των υπηρεσιών του Δημοσίου των βάσεων δεδομένων είναι ένα έργο που αποτελείται από χιλιάδες μικρές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά υπάρχουν σημαντικά βήματα κάθε φορά. Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες από το 2020, αλλά και η διασύνδεση της ΑΑΔΕ με τους Δήμους σε ότι αφορά την ενημέρωση των πολιτών για τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ορισμένα απλό αυτά.

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ