Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Οκτ-2019 22:18

  Συνάντηση υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Κύπρου

  Συνάντηση υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας και Κύπρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επεξεργασία προγράμματος για κοινές εκδηλώσεις των υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Κύπρου το 2020-2021 στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ανέλαβε επιτροπή τεχνοκρατών από τα δύο υπουργεία και η οποία θα υποβάλει το πρόγραμμα στους δύο υπουργούς προς έγκριση.

  Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12/10 οι δύο υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κώστας Χαμπιαούρης εξέφρασαν επίσης "την ανάγκη ενθάρρυνσης της συμμετοχής ελληνικών καλλιτεχνικών σχημάτων στα Διεθνή Φεστιβάλ της Κύπρου και κυπριακών καλλιτεχνικών σχημάτων στο Διεθνές Θεατρικό Αναλόγιο της Ελλάδας" αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. "Συζητήθηκαν, ακόμη, τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του κινηματογράφου, η περαιτέρω αξιοποίηση του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα καθώς και το ενδεχόμενο συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου στον τομέα της Πολιτιστικής Διπλωματίας".

  "Ο κ. Χαμπιαούρης προσκάλεσε την κ. Μενδώνη, να επισκεφθεί την Κύπρο τον προσεχή Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των Πολιτιστικών Φεστιβάλ και θα προωθηθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων, τόσο στον τομέα του Πολιτισμού όσο και στον τομέα του Αθλητισμού

  Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Πολιτισμού Ελλάδος και Κύπρου προτίθενται να επιδιώξουν ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος" καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ