Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Οκτ-2019 21:35

  ΣτΕ: Διευκρινίσεις για τη διαδικασία αποφάσεων

  ΣτΕ: Διευκρινίσεις για τη διαδικασία αποφάσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει υιοθετήσει συγκεκριμένη διαδικασία με σκοπό την δημοσιοποίηση των αποφάσεων που παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του. 

  Ειδικότερα:

  Αμέσως μετά την δημοσίευση, αποστέλλονται σε όλους τους ήδη διαπιστευμένους δημοσιογράφους εκτενείς περιλήψεις των αποφάσεων αυτών. Στις περιλήψεις γίνεται προσπάθεια να παρουσιάζονται οι κρίσιμες σκέψεις τους με τον πλέον κατανοητό και απλό (όχι όμως απλουστευτικό) τρόπο. 
  Οι περιλήψεις αναρτώνται επίσης στον ιστότοπο του Δικαστηρίου.

  Μετά την δημοσίευση ακολουθεί η καθαρογραφή και η θεώρηση της αποφάσεως, όταν δε το κείμενο είναι απολύτως έτοιμο αναρτάται ανωνυμοποιημένο στον διαδικτυακό τόπο του Δικαστηρίου και αυτή είναι, πλέον, πλήρως διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο. 

  Με την πρακτική αυτή δημοσιοποίησης γίνεται σεβαστή η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των διαδίκων, όπως άλλωστε πράττει και η πλειοψηφία των ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

  Η παραπάνω διαδικασία έχει ξεκινήσει πιλοτικά από τις αποφάσεις της Ολομελείας του Δικαστηρίου και θα επεκταθεί στις σημαντικότερες αποφάσεις των Τμημάτων του. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ