Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Οκτ-2019 12:23

  Αν. Λυκουρέντζος: Ακόμα δεν γνωρίζω γιατί με ενέπλεξαν στην Novartis

  Αν. Λυκουρέντζος: Ακόμα δεν γνωρίζω γιατί με ενέπλεξαν στην Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα, ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών".

  Mε αυτά τα λόγια ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη που ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα για την υπόθεση της.

  Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο ο πρώην υπουργός, δήλωσε:

  "Όχι, γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα υποθέτω ενός προστατευόμενου μάρτυρος και εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την  υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους".

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ