Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Οκτ-2019 18:54

  Vouliwatch: Τα κόμματα μεταφέρουν στις επόμενες χρήσεις την επιχορήγηση για έρευνα

  Vouliwatch: Τα κόμματα μεταφέρουν στις επόμενες χρήσεις την επιχορήγηση για έρευνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποκαλύψεις τόσο για το τι έκαναν τα κόμματα την κρατική χρηματοδότηση που έλαβαν για επιμόρφωση και ερευνητικούς σκοπούς, αλλά και τι μέρος των εσόδων τους διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών έκανε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Vouliwatch”. 

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφενός τα περισσότερα κόμματα προτιμούν να μεταφέρουν σε επόμενη χρήση τα έσοδα που λαμβάνουν για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως υπάρχει μια "προτίμηση" στη διακίνηση ποσών εκτός τραπεζικών λογαριασμών. Στη σχετική ανακοίνωση επισυνάπτεται η απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Αθανάσιου Μπούρα. 

  "Πρωταθλητής" στη διακίνηση εκτός τραπεζικών λογαριασμών για τη χρήση του 2016 φέρεται ναι είναι το ΚΚΕ με 1.640.715,88 ευρώ, ενώ για τη χρήση του 2017 αντίστοιχα είναι με το ποσό των 565.461,28 ευρώ. 

  Σε ό,τι αφορά σύμφωνα με το Vouliwatch, τα κόμματα –μεταξύ των οποίων και η ‘Πυρίκαυστος Ελλάδα’ του Κώστα Ζουράρι- προτιμούν να μεταφέρουν κρατικά κονδύλια που λαμβάνουν για επιμόρφωση και έρευνα σε "επόμενη χρήση".

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή από την συνολική κρατική επιμορφωτική δαπάνη που έλαβε η ΝΔ το 2016 , παρακρατήθηκε από τις τράπεζες και το Ελληνικό Δημόσιο για εξόφληση υποχρεώσεων ποσό 356.922,07 ευρώ και το 2017 519.019,53 ευρώ. 
   

  Μαρία Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ