Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Οκτ-2019 17:58

  Πέντε κακουργήματα για κακοδιαχείριση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού

  Πέντε κακουργήματα για κακοδιαχείριση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μπαράζ κακουργημάτων για κακοδιαχείριση στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού τη χρονική περίοδο 2012-2014! Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σε βάρος  17 ατόμων, που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ του Ταμείου. 

  Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν:
  *πλαστογραφία
  *ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία
  * απιστία
  *νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και
  *εγκληματική οργάνωση.

  Ποσό ύψους περίπου 200.000 ευρώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται πως κατέληξε στις τσέπες των εμπλεκομένων, από δάνεια και οικονομικά βοηθήματα  τα οποία είχαν εγκριθεί, τη διετία 2012-2014, άλλοτε με πλαστογραφημένες αιτήσεις  και άλλοτε χωρίς τις σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων  οι οποίοι, όπως βεβαιώνουν, ουδέποτε τα έλαβαν!

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε, τα χρήματα φαίνεται πως καρπώνονταν  τα τότε μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου καθώς τα δάνεια και τα οικονομικά βοηθήματα ουδέποτε έφταναν στους δικαιούχους!

  Η υπόθεση  έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου.

  Ο φάκελος της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς.

  Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ αναμένεται  πάντως να τεθεί άμεσα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με νομοθετική ρύθμιση. Όπως έχει δηλώσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τη ρύθμιση  που προτείνεται "διασφαλίζεται η διαφάνεια και θεσπίζονται καθαρές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν πουθενά σκιές".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ