Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 10:36

  Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:42

  Σήμερα δημοσιεύονται οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πόθεν έσχες για τα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2015-2017, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Η  δημοσίευση των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης των ετών 2016, 2017, 2018 (χρήσεις 2015, 2016 και 2017 αντίστοιχα) των ελεγχόμενων από αυτήν προσώπων, αφορά βουλευτές, υπουργούς, ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

  Υπενθυμίζεται πως ειδικά για το 2015, υπήρξε επανυποβολή των δηλώσεων. Το 2017 ωστόσο, ακυρώθηκε η διαδικασία για την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες από το ΣτΕ μετά από προσφυγή των δικαστικών ενώσεων .

  Στην Επιτροπή  Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του N. 3213/2003, Πρόεδρος είναι ο  Αθανάσιος Μπούρας, (Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Προέδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας), ο κ. Γ. Κοντός, Αρεοπαγίτη,  Π. Τσούκας, Σύμβουλος της Επικράτειας, ο κ.  Β. Αραβαντινός, Σύμβουλο της Επικράτειας, η κ.  Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Π. Καραγιάννης, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προέδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ο κ.  Άγγελος Μπίνη, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο κ.  Θ.  Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής της Ν.Δ. και ο κ.  Σπ. Λάππας, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως μέλη.

  Τα πόθεν έσχες θα αναρτηθούν εντός της ημέρας στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων. Η δημοσιοποίηση γίνεται σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003). Η προθεσμία αυτή έληξε φέτος στις 30 Απριλίου 2019, αλλά, μεσολάβησε το διάστημα της προεκλογικής περιόδου και των έκτακτων εθνικών εκλογών, που δεν επέτρεψαν την συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου παρά στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και την δημοσιοποίηση των δηλώσεων μόλις τώρα. 

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων