Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Σεπ-2019 08:59

  Γιατί οι καταθέσεις των εισαγγελέων "βάζουν" στο κάδρο Παπαγγελόπουλο- Τουλουπάκη

  Γιατί οι καταθέσεις των εισαγγελέων "βάζουν" στο κάδρο Παπαγγελόπουλο- Τουλουπάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Σε ελεύθερη απόδοση οι καταθέσεις των δυο εισαγγελικών λειτουργών, Γιάννη Αγγελή και Ελένης Τουλουπάκη, αναδεικνύουν πιθανές ενδείξεις κατάχρησης εξουσίας  και περιγράφουν πως ουσιαστικά η κυβερνητική γραμμή στην υπόθεση Novartis, ήταν "άρον άρον" στη Βουλή και τα υπόλοιπα "θα τα βρούμε παρακάτω".

  Οι περιγραφές των δυο εισαγγελικών λειτουργών, είναι ούτως ή άλλως μια γροθιά στο μαλακό υπογάστριο της Δικαιοσύνης. Γιατί είναι διαφορετικό τι λέει ο πολιτικός που ενεπλάκη σε μια υπόθεση και έχει προσωπική "ένταση" και διαφορετικό τι λένε δυο ανώτεροι εισαγγελικοί λειτουργοί.

  Οι Ράικου και Αγγελής μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην έναρξη της έρευνας για τη Novartis, καθώς η μια μεν την ξεκίνησε και ο δεύτερος ήταν για λίγους μήνες επόπτης της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, πλην παρουσιάζουν πολλά κοινά στο περίγραμμα των καταθέσεών τους. Είναι σαν αλληλοσυμπληρούμενες μαρτυρίες που "κουμπώνουν" θέτοντας ουσιαστικά υπό έρευνα τόσο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο( ως Ρασπούτιν, όπως τον αποκαλεί η κα Ράικου) όσο και την Ελένη Τουλουπάκη, την οποία εμφανίζουν εν ολίγοις ως ενεργούμενό του και προσηλωμένη στην στόχευση "πολιτικής εξόντωσης αντιπάλων", σύμφωνα με τις καταθέσεις των έτερων μαρτύρων, πολιτικών προσώπων.

  Οι αναφορές

  Είναι χαρακτηριστικές οι δυο αναφορές τους που – κατά την κρίση τους- δείχνουν και την σπουδή να προχωρήσει η υπόθεση άρoν-άρον:

  Γιάννης Αγγελής: "Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη…. Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί, θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν…".

  Ελένη Ράικου: "…Λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφωνεί και πάλι στο τηλέφωνο του γραφείου ο προαναφερόμενος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, την φωνή του οποίου αναγνώρισα, λέγοντάς μου με επιτακτικό ύψος "ακόμα δεν έστειλες τη δικογραφία της Novartis στην Βουλή" και του απάντησα: "Υπουργέ εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανέναν". Αυτός τότε μου είπε με θυμό: "Έχεις και παραέχεις. Στείλε την και για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι". Όταν δε του είπα "δεν είμαι αυτής της Σχολής" μου απάντησε "κάτσε τότε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η Σχολή σου".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ